Antalya Atatürk Devlet Hastanesi acil servisinde görevli göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Özgür Cengiz, saat 04.30 sıralarında bir hasta yakının saldırısına uğradı.

Doktoru tehdit edip darbeden saldırgan serbest bırakıldı. Olay hastane önünde protesto edildi.

Dr. Özgür Cengiz, acil servise saat 04.30 sıralarında gelen ve ismi açıklanmayan kadın hastayı muayene etmek istedi. Hastanın yanında gelen T.S.'ye dışarı çıkmasını ve hasta ile görüşmesi gerektiğini söyledi. T.S. ise Dr. Cengiz'e dışarı çıkmayı reddetti.

Kadının şiddet mağduru olabileceğini, yalnız konuşmasının faydalı olacağını düşünen Dr. Özgür Cengiz, kadını farklı sedyeye almak isteyince T.S.'nin saldırısına uğradı. Dr. Cengiz'i küdürler ederek darbeden T.S. ardından "Seni hastane dışında bıçakla doğrayacağım" diyerek de tehdit etti.

SERBEST BIRAKILDI

Hastanede görevli polislerin gözaltına aldığı T.S., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

MESLEKTAŞLARI, SAĞLIKTA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİ

Dr. Özgür Cengiz'in meslektaşları, hastanenin acil girişinde olayı protesto etti.

Canlarının tehlikede olduğunu anlatan sağlık çalışanları, saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Aile hekimi Murat Erdoğan, “Bu türden insanlar hemen salıverilmemeli. Ayrıca bu kişiler sağlık hizmeti almaktan mahrum bırakılmalı. Bir hekim nasıl olur da görevi başında bıçakla doğranmakla tehdit edilir" dedi.

SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, "Sözün bittiği yerdeyiz. Tahammülümüz kalmadı. Nefes alamıyoruz. Tükendik. Güvenli ortamlarda çalışmıyor, her an şiddet tehdidi altında inanılmaz bir stresle yaşıyoruz" dedi.

Sağlık emekçilerine yönelik şiddette yaşanan artışa dikkat çeken İçöz, "Şiddet pandemisiyle karşı karşıyayız. Biz artık bir sağlık emekçisinin kılına dahi zarar gelmesini istemiyoruz" dedi.

Sağlık çalışanları, benzer olayların yeniden yaşanmaması için bir süre alkışlı protesto gerçekleştirdi. Eyleme katılan Dr. Özgür Cengiz ise açıklama yapmadı.