Ankara'da Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla yapılan Newroz mitinginin adresi Anıtpark oldu.

Ortadoğu’nun ardından Ukrayna’daki savaş politikalarına da tepki gösterilen mitingde “yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Yapılan ortak açıklamada, Ukrayna’da işgale tepki gösteren devletin Afrika ve Ortadoğu’da süren savaşları bizzat kışkırttığına dikkat çekildi.

Evrensel’den Birkan Bulut’un haberine göre, Türkiye’nin de Ortadoğu’da süren savaşların tarafı olduğu belirtilen açıklamada, “Sınır ötesinde izlediği politikayla halkları yıkıma uğratanlar ülke hapishanelerinde siyasi tutsaklara dönük saldırıları her geçen gün yoğunlaştırmaktadır” denildi.

206710

Farklı inançlara ve kimliklere yaşam hakkı tanımayan iktidarın Alevilerin inançlarını yok sayarak, iletişim kanallarını kapattığı ifade edilen açıklamada, eşit yurttaşlık, demokratik hak ve özgürlükler için mücadele etmenin süreceği belirtildi.

Öte yandan yoksulluk ve işsizlik derinleşirken, her gün yeni zamların geldiğine dikkat çekilen açıklamada, “Faturalar ödenemeyecek kadar büyürken ve sömürü her gün biraz daha ağırlaşırken şükretmemizi isteyenlere, yerli milli kalkınma masallarıyla bizleri uyutanlara, Sarayda şatafat sürenler, yandaşa milyon dolarlar akıtanlar, halkların kaynaklarını sermayedarlara peşkeş çekenler halkı bir lokmaya muhtaç edenlere dur demek için buradayız” denildi.

206711

Newroz bildirisini alana sokmak istemeyen polis, bir Kaldıraç üyesini gözaltına aldı.

Sanatçılar Jin Ma ve Mehmet Atlı’nın sahne aldığı Newroz, halaylarla sona erdi.

Kaynak: Evrensel