Ankara’da Ensar Vakfı’na para aktarma aracı olan Kızılay’ı protesto etmek isteyen kitleye polis müdahale etti, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Kızılay’a yapılan bağışların Ensar Vakfı gibi vakıf ve derneklere aktarıldığının açığa çıkmasının ardından emek-meslek örgütleri, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri Kızılay’ın Ankara Genel Müdürlüğü binası önünde protesto eylemi yapmak istedi.

Kurumlar, “Verdiğimiz vergilerin, ödediğimiz faturaların yandaşa, sermayeye, gerici vakıflara aktarılmasına izin vermeyeceğiz” diyerek basın açıklamasına çağrı yapmıştı.

Sendika ve meslek odalarının yapmak istediği eylemde polis, 19 kişiyi gözaltına aldı.

Evrensel’de yer alan habere göre, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMMO Ankara örgütlerinin çağrısıyla Kızılay Genel Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yapılmak istendi.

Halktan toplanan vergilerin yandaş vakıflara aktarılmasına tepki göstermek için yapılmak istenen eylemi polis daha başlamadan kalkanlarla dağıttı.

Sendika ve meslek odalarının üye ve yöneticisi olan 19 kişi gözaltına alındı.

Kızılay Genel Müdürlük binasının önündeki eylemin engellenmesinin ardından az ileride bulunan vergi dairesi önünde yapılmak istenen basın açıklaması da polis engellemesi ile karşılaştı.

Gözaltına alınan 3 kişinin isimleri şöyle:

Sezgin Çalışkan (TMMOB Yöneticisi)

Deniz bulunmaz (SOL Parti PM Üyesi)

Mevlüt Çakmak (BES Ankara 1 Nolu Şube Başkanı)