Amerika’da doğum son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiştir. Evet kulağa havalı gelmesinin yanı sıra bir annenin Amerika’da doğum istemesinin pek çok nedeni vardır. Aşağıda bu doğumun avantajlarına değineceğiz ancak en çok merak edilen konu olan Amerika’da doğum ücretleri 2022 yılında ne kadar olduğu ve Amerika’da doğum yapabilmeniz için neler yapmanız gerektiğini bu makalemizde detaylı bir şekilde anlatalım istedik. 

Amerika’da doğum yapmak hem bebek hem de anne babası için birçok avantaja sahip ve bunların en başında da şüphesiz yaşam standardının yüksek olması geliyor. Peki, Amerika’da doğum ücretleri ne durumda? 

Amerika'da Doğum Ücretleri 

Amerika’da doğum yapmanın net bir ücretinin olmadığını hemen belirtelim. Çünkü fiyatı belirleyen şey, hangi hastanede doğum yapacağınız kimin buradan oraya sizi götürecek olan firmanın kim olduğu, konaklama şekliniz, uçak biletiniz pasaport işlemleriniz ve daha birtakım masraflarınız olacak. Genel olarak konuşursak yaklaşık 10 bin-40 bin dolar arasında olacak.  

Aşağıda Amerika’da doğum yapma ücretlerine etki eden bazı faktörler belirtilmiştir. 

  • Doğum sonrasında meydana gelebilecek sorunlar, 
  • Doğumun sezaryen olması, 
  • Epidural veya spinal anestezi tercihi. 

Amerika’da doğum fiyatları ödeyeceğiniz rakama baktığınızda size yüksek gelmiş olabilir, ancak ödemiş olduğunuz bu ücretin Amerika’da çocuğunuz açısından pek çok avantaj kazandıracağını düşündüğünüzde çok daha cazip olduğunun altını çizmek gerekiyor. Her ne kadar herkesin bütçesi Amerika’da doğum yapabilmek için uygun olmasa da yine de tercih edilebilecek en güzel seçeneklerden bir tanesidir.  

Girişte, Amerika’da doğum fiyatları 2022 yılına dair bilgiler verdik. İsterseniz bu kısımdan sonra Miami’de doğum yapmanın neden cazip olduğuna ve avantajlarının neler olduğuna göz atalım. 

Amerika'da doğum yapmak neden cazip? 

Amerika’da doğum yapmanın teknik açıdan yani sağlık anlamında Türkiye’den hiçbir farkı yok. Türkiye'de de doğum yöntemleri, teknikleri oldukça gelişmiş durumda. Annelerin bu doğum şeklini istemesinin neden operasyonla ilgili değil. Tek neden çocuklarının hayatları boyunca rahat etmesini sağlamak ve hayata bir sıfır önde başlamasını sağlamaktır.

Amerika topraklarında dünyaya gelen her çocuk isteğe bağlı olarak Amerikan vatandaşı olabilir. Dolayısıyla büyüdüğünde orada yaşamak isteyebilir, orada çalışmak ya da orada iş kurmak isteyebilir. Her ne kadar çifte vatandaşta olsalar Amerikan vatandaşı bir çocuğun sahip olduğu tüm haklara sahip olacaktır. İşte bu yüzden bir anne ve baba için Amerika’da doğum yapmak çok önemli ve çok değerlidir. 

Amerikada doğum ve daha pek çok merak ettiğiniz detaylara https://www.amerikadadogum.com.tr/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.