Habertürk yazarı Fatih Altaylı, dünkü yazısındaki ifadeleri reddedip "Gazetecileri kulağından tutar atarım' demedim." diyen Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar için "Vallahi de billahi de öyle dedi demekten başka ne diyebilirim ki. Böyle bir şey uydurmak için ne gerekçem olabilir ki." ifadelerini kullandı.

Merkezini Bursa'dan İstanbul'a taşıyarak ana akım medya kuruluşları arasında yer almak isteyen Olay TV'nin sahibi Cavit Çağlar, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın köşe yazısında geçen "Yorum yapanı kulağından tutar atarım" sözü hakkında sosyal medya platformu Twitter'dan açıklama yaptı.

Altaylı'nın köşesinde geçen ifadeyi yalanlayan Çağlar "Yıllardır gazeteci arkadaşlarımla birlikte yayıncılık yapan biri olarak, 'Gazetecileri kulağından tutar atarım' demedim, diyemem. Ben hem siyasetçi olarak hem medya patronu olarak gazetecilerle hep dostane bir ilişki kurdum. Gazeteciler kendi işlerini yaparlar, asla benim müdahalem olamaz. Olay TV de profesyonel gazetecilere yöneticilere emanettir. Yayın ilkelerimiz doğrultusunda ınların editoryal bağımsızlığının garantisi de benim." dedi.

ALTAYLI'DAN YANIT GELDİ

Fatih Altaylı, Cavit Çağlar'ın "Gazetecileri kulağından tutar atarım' demedim, diyemem" açıklamasının ardından Medyakoridoru'na yanıt verdi. Altaylı, "Vallahi de billahi de öyle dedi demekten başka ne diyebilirim ki. Böyle bir şey uydurmak için ne gerekçem olabilir ki. Dediği her şeyi yazdım. Hatta bir kaç şeyi de yazmadım." dedi.