Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6 Şubat 2011 tarihinde Köln Başkonsolosluğu binasında sivil toplum örgütleri ile birlikte bir toplantı gerçekleştirdi. Bülent Arınç bu toplantıda; "Tansu Çiller döneminde bazı Alevi derneklerine para verilmiştir. Parayı alan Alevi dernekleri de bunun karşısında susmuşlardır" dedi.

Toplantıda AABF Genel Sekreteri Hüseyin Mat: “Hangi Alevi derneği gizli ödeneklerden para almışsa, listesini açıklayın.”  sorusunu yöneltti. Bülent Arınç, bu soruya cevap vereceğini söylemesine rağmen toplantı boyunca hiçbir açıklamada bulunmadı.

ALEVİ KURUMLARINI ZAN ALTINDA BIRAKMAYIN, AÇIKLAYIN

İddialardan büyük rahatsızlık duyan Alevi örgütlerinden Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali KENANOĞLU yaptığı açıklamada, “Alevi toplumunun hak ve özgürlük mücadelesi veren Alevi Kurumlarını zan altında bırakan muallak cümlelerin netleşmesini ve örtülü ödenekten para alan bu kurumların açıklanmasını talep ediyoruz. Şimdi Sayın Arınç’ın bu kurumları açıklamasını ısrarla bekliyoruz ve açıklayana kadar da bunu talep etmeye devam edeceğiz” dedi.

DEMOKRAT HABER