İYİ Parti Meclis Grubu, bugünkü olağanüstü toplantısında Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yerine, Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı Grup Başkanvekili seçti.

Türkkan, Bingöl'de bir kişiye hakaret ettiği gerekçesiyle kamuoyundan ve sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine grup başkanvekilliğinden istifa etmişti. Akşener de Türkkan'ın bu görevden istifasını istemişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Türkkan'ın tutumunu onaylamanın mümkün olmadığına ancak bu tür olaylarla ilerleyen süreçte de karşılaşılabileceğine dikkat çekti. Partisinin milletvekillerini uyaran Akşener, "Sakinliğinizi, sağduyunuzu koruyun; öfkenize yenilmeyin" dedi.

İYİ Parti Meclis Grubu'nun bugün basına kapalı yapılan toplantısına Lütfü Türkkan katılmadı. Toplantıda, "şehit yakını" olduğu belirtilen kişinin, daha önce sosyal medyadan Akşener'e ağır hakaretler de eden bir kişi olduğu hatırlatıldı.

Edinilen bilgiye göre Akşener de olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Türkkan'ın tutumunu onaylamanın mümkün olmadığını ifade etti.

Akşener, bundan sonraki süreçte de İYİ Parti'ye yönelik bu tür "organizasyonlarla" karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'nin en önemli sorununun ve gündeminin ekonomi olduğunu belirten Akşener, iktidar partisinin sahada olmasından ve vatandaşın ilgisinden rahatsız olduğunu savunarak "Bizi sahadan çekmek istiyorlar. Gündemi değiştirmelerine izin vermeyeceğiz ve vatandaşın gündemini konuşmaya devam edeceğiz" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: BBC Türkçe