İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline sert bir dille tepki gösterdi; “Tarihin kırılma noktalarından birisine tanıklık ediyoruz” dedi. Rusya’nın işgalinin bir darbe girişimi olduğunu ifade eden İyi Parti lideri, “Şimdiye kadarki türlü şımarıklıkları bir şekilde tolere edilen Putin, artık cüretinin boyutlarını ifşa etmiş bulunuyor” diye konuştu. “Artık dünyamızın bir Rusya yayılmacılığı sorunu var” diyen Akşener, “Putin haddini aşmıştır. Vakit boş laf değil yaptırım vaktidir. Vakit çekimser kalma vakti değil zalimin karşısında dik durma vaktidir. Vakit, boş laf değil, yaptırım vaktidir. Vakit, çekimser kalma değil, zalimin karşısında dik durma vaktidir” sözlerini kaydetti.

“Karşımızda, bölgesindeki ülkelerin sınırlarını, bağımsızlığını ve siyasi egemenliğini tanımayan, bunu da açıkça beyan eden bir Rusya var” diyen Akşener, “Rusya’nın bu durumu ortadayken, Türkiye’nin güvende olduğunu kim iddia edebilir?" diye sordu. Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nde Rusya’nın temsil haklarının askıya alınması konusunda çekimser oy kullanmasın eleştiren Akşener, Türkiye’nin Rusya’ya bağımlı hale getirildiğini söyleyerek, “İşte size, Ak Parti iktidarının, dış politikada memleketimizi düşürdüğü kırılgan durum” dedi.

Öte yandan Akşener, "Bugün Türkiye Türk tarihinin en başarısız yönetim modeliyle ve tarihimizin en basiretsiz ekonomi ekibi tarafından yönetiliyor" diyerek iktidarı eleştirdi. Konuşmasında akaryakıt zamlarına değinen Akşener, "Biz şu an akaryakıtı Amerika’dan, Angola’dan, Etiyopya’dan ve Arjantin’den daha pahalıya kullanıyoruz. Avrupa’daki Belarus’tan, Asya’daki Endonezya’dan, daha pahalıya kullanıyoruz. Hatta Taliban’ın Afganistan’ından, savaşın ortasındaki Esad’ın Suriyesi’nden bile daha pahalıya kullanıyoruz" diye sitem etti.

Son bir sene içerisinde benzin fiyatları yüzde 134, mazot fiyatları yüzde 159, LPG fiyatları da yüzde 143 arttığını hatırlatan Akşener, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Bir de utanmadan çıkıp; ‘Domates tarlada 1 lira, markette neden 20 lira?’ diye nara atıyorlar. Yahu el insaf! Mazot 17 lirayı geçmişken, tarladaki 1 liralık domates, tezgâhta nasıl 1 lira kalsın?" diyerek tepki gösterdi.

"BUNLARIN SEBEBİ BİZZAT SENSİN, SEN"

"Suçu domates-biber-patlıcan lobisine atarak, meseleyi çözemezsin" diyen Akşener, Erdoğan'a, "Domatesin tarlada 1 lira, markette 20 lira olmasının sebebi ne nakliyecilerimiz ne manavlarımız ne halcilerimiz ne de marketler değil. Sanayiciyi üretemez hale getiren maliyetlerin sebebi o pek bir sevdiğin, her fırsatta kıyak yaptığın dış güçler ve faiz lobisi değil. Uçan akaryakıt fiyatlarının sebebi de ne fayton lobisi, ne de elektrikli araç spekülatörü Elon Musk’ın bize çektiği bir operasyon değil. Tüm bunların sebebi, bizzat sensin sen! Hiç kusura bakma" diye seslendi.

Erdoğan'ın sık sık kullandığı "Bütçeden bir kuruş harcamadan köprü, yol, havaalanı yapıyoruz" ifadesine atıfta bulunan Akşener, 2022 yılı bütçesine bu dolar garantili ödemeler için 42,5 milyar lira ödenek konduğunu hatırlattı; "Bununla kalsa yine iyi, Türk lirası değer kaybedince bu ödeme miktarı 65 milyar liraya çıktı. Yanlış duymadınız. 65 milyar lira. Yani, Sayın Erdoğan’a göre, bütçeden kuruş harcanmayan projelerin, sadece 2022 yılı için bütçeye getirdiği yük 65 milyar lira. Bu arkadaşımız ya göz göre milletine yalan söylüyor ya da artık ipin ucunu o kadar kaçırmış ki, olan bitenin farkında değil. Bu rezaletin başka bir açıklaması olamaz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.
Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sayın Erdoğan, bizler teksir kağıdından, sarı defterlerle okuduk, bu mevkilere kadar geldik. Her birimiz, teksir kağıdı nedir, elbette biliriz. Peki sen kuşe kağıtla okumana rağmen; okuduğun okulun, hiçbir faydasını görememek nedir, bilir misin? Sınavlardan, yüksek puanlar almana rağmen; mülakatta, hakkının yenmesinin acısı nedir, bilir misin? Bin bir emekle okulunu bitirip, atanamamak nedir, bilir misin? Bırak cumhurbaşkanı olmayı, devlet memuru olmayı bile, hayal edememek nedir, bilir misin? Üniversiteden mezun olup, annenden babandan harçlık almaya, zincir markette kasiyerliğe, motokuryeliğe mahkum olmak nedir, bilir misin?

'Zampiyonlar Ligi'ne çevirdikleri memleketimizde sadece bir yılda patlıcanın fiyatı yüzde 166, patatesin fiyatı yüzde 123, salatalığın fiyatı yüzde 111 artmış.

Karadeniz’de gaz bulan Sayın Erdoğan, nedense santrallere gaz bulamıyor. Bu da yetmezmiş gibi BOTAŞ da, özel tedarikçilerin doğal gaz ithal etmesine engel oluyor.

Neden? Çünkü yandaşa ihale etmeyi bekliyor.

Akaryakıtı Amerika’dan, Angola’dan, Etiyopya’dan ve Arjantin’den daha pahalıya kullanıyoruz.