Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirileri sonrası partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair yazıyı yetkililere verdiğini söyledi.

Son dönemde toplumsal uzlaşma mesajları veren Yeneroğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla partisinin politikasının eleştiriyordu. AK Parti’de YSK’nın kararını eleştirenlerin olduğu yönünde iddialar gündemdeki yerini korurken, Mustafa Yeneroğlu YSK kararıyla ‘hukukun sesinin kısılmaması’ gerektiğini belirtmişti.

Geçtiğimiz günlerde toplanan AK Parti MYK’sında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararını eleştirenlerin istifa etmesini istediği öne sürülmüştü.  Bu iddialara bir yenisi daha eklenerek, Mustafa Yeneroğlu’nun istifası gündeme geldi.

Hande Fırat, “İstifayı verdi” başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir” ifadesini hatırlattı. 

TUTTUĞUMUZ ORUÇ BİZİ KURTARMAYABİLİR

AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Twitter hesabından şu mesajı paylaşmıştı: “Sosyal medya hesabından Büyük hukukçu Ebu Hanife'nin 'mihraptan ve minberden hukukun sesini kısarsanız, Hz. Allah da sizin nefesinizi, iflâhınızı kısar' ikazı her okuduğumuzda sarsılmamızı sağlıyorsa, hayırlı sahurlar dilerim.... aksi takdirde tuttuğumuz oruç bizi kurtarmayabilir…”

YENEROĞLU'NDAN YALANLAMA

Yeneroğlu kişisel Twitter hesabında Hande Fırat'a tepki gösterdi.

"İstifa ettiğim haberi doğru değil" diyen Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Hande Hanım maalesef off the record bir görüşmeyi teyit bile ettirmeden,hatalı bir biçimde düşük cümlelerle vermiş. Ben kendilerine, 'kamuoyu üzerinden bir mesaja gerek olmadığını, Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımla ilgili bir güvensizliği durumunda. bana doğrudan iletebileceğini ve istifamı istemesi durumunda istifamı verebileceğimi, kendisine şimdiye kadar hiçbir zaman saygıda kusur etmediğim gibi bundan sonra da etmeyeceğimi' belirttim. Bunun ötesinde tüm spekülasyonlar gerçek dışı. Ben AK Partiliyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, AK Parti'nin programı ve özgürlükçü ve müreffeh Türkiye vizyonu doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğim. Bunu beni siyasete davet eden başta Sn Cumhurbaşkanımıza ve beni destekleyen seçmenimize borçluyum. Mücadelesini verdiğim özgürlükçü demokrasi konusunda AK Parti'yi suçlayanların birçoğunun her değerlendirme ve her öz eleştiriyi 'hesabı ne acaba' şeklinde algılaması benim sorunum değil. Bu bir sosyalizasyon meselesi. Ben düşük profilli hesap yapmam. Görüşlerimi hiç gizlemedim. bundan sonra da gizlemeyi düşünmüyorum. Bu görüşlerimle hemhal Ak Parti programı ve vizyonu sebebiyle Ak Parti hareketi Türkiye'de demokrasi mücadelesinin öncüsü olmuş, sessiz devrimler gerçekleştirmiştir. Bu doğrultuda daha yapılacak çok işler vardır. Hatırlatmalarım buna."