Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısında, depremden etkilenen illerde mart başı itibarıyla 30 bin konutun inşasına hemen başlayacaklarını duyurdu.

Bu duyurunun üzerinden bir hafta geçmeden AK Parti Maraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in videosunda, Maraş’ta konutların yapılacağı yeni yerlerle ilgili yaptığı bir açıklama ortaya çıktı.

Yeni konutların yapılacağı 5 ayrı adresi açıklayan Özdemir, Maraş Kalesi’nin altında bulunan Derepazarı ve Şelalepark’ı yeniden dereye açacaklarını belirterek "Çünkü bundan sonraki felaketin sel olmasına dair endişemiz var" ifadelerini kullandı.

Evrensel'den Kübra Kırımlı'nın haberine göre videoda bir masa etrafında oturan iki kişiyle konuşan AK Parti Milletvekili Özdemir "Baktık fay hatları geçmiyor" diyerek kentin yeni yerleşim adreslerini anlattı:

"Bir tanesini Önsen’e yapacağız. Baktık fay hatlarının olmadığı yere; biri Kılılı, biri Çakallı Hasanağa. Bir tanesini de Orhangazi Kürtül. Bir tanesini de Gafarlı’ya yapacağız. Üniversitenin orada 400 dönüm yeri var.”

Görüntülerde Maraş Kalesi’nin altında bir dere bulunduğunu ve orayı yeniden dereye açacaklarını da ifade eden Özdemir, "Kaleden burada dere var ya Derepazarı’ya gelen. Derepazarı’daki dereyi geri açacağız. Derepazarı’yı tamamen kaldıracağız. Şelaleparkı’yı dereye geri açacağız. Çünkü bundan sonraki felaketin sel felaketi olmasına dair endişemiz var" dedi.

'BİZE BİR BAŞVURU OLMADI, İTİRAZIMIZI YAPTIK VE MÜDAHİL OLDUK'

Kendilerine herhangi bir başvuru yapılmadığını, AK Partili vekil Ahmet Özdemir’in görüntüsünü izledikten sonra hızla itirazlarını yaptıklarını ifade eden TMMOB Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yunus Emre Kaçamaz, "Bahse konu olan yerler için başvurumuzu yaptık. Jeoloji ve jeofizik mühendisi arkadaşlarım ilgili yerlere ait çalışmalarını yapıyorlar. Yerlerin uygun olup olmadığı ile ilgili çalışma yürütülüyor. Şu an olaya müdahil durumdayız” diye konuştu. a

'TEREDDÜTLERİMİZ VAR'

Kaçamaz, “Bize acil konutların yapılması gereken yerleri gösterdiler. Biz de baktık. Örneğin Önsen bölgesinden bahsediliyor burası doğru karar verilmiş bir bölge. Örneğin Tomsuklu diye bir bölge var. Oraya dair tereddütlerimiz var. Arkadaşlarımız incelemelerini bu bölgelerde sürdürüyorlar. Bu akşam o bölgeye dair oluşturulan raporları değerlendireceğiz ve bizimde kararlarımız netleşecek” dedi.