AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti'ye yönelik "AKP, bir suç örgütü ve kapatılacak" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Turan, "AK Parti kapatılacak, AK Partililer yargılanacak' demiş. Son sözü baştan söyleyeyim; kapatmazsanız adam değilsiniz, yargılamazsanız adam değilsiniz" dedi.

Bülent Turan, Biga ilçesine bağlı Kemer Köyü Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen 2022-2023 su ürünleri av sezonu açılış töreni sonrası gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Turan, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın AKP'ye yönelik sözlerine tepki göstererek, şunları söyledi:

"Zaman zaman çok fevri çıkışlarıyla tanıdığımız, maalesef vekil demekten utandığımız aynı malum şahıs yine bazı açıklamalar yapmış. 'AK Parti kapatılacak, AK Partililer yargılanacak' demiş. Son sözü baştan söyleyeyim; kapatmazsanız adam değilsiniz, yargılamazsanız adam değilsiniz. 20 yıldan beri milletle beraber yürüyoruz. Milletimiz ne derse baş tacı. Milletimizin oluruyla bugünlere geldik, milletimizin oluruyla devam ederiz. Bizi farklı söylemlerle yıldırabilecek insanlar değiller bunlar. Bunların derdi 20 yıldan beri AK Parti'yi bırakmayan milletin ta kendisi. Yargılamak istedikleri AK Parti değil, 20 yıldan beri milletin AK Parti'yi bırakmamasından dolayı milletin kendi değerleri. O yüzden bu dil ne demokrasi dili, ne siyasi ahlak dili, ne particilik dili. Bu dil tam bir terör dili, tam bir ayrıştırma dili. Bu dilin Türkiye'ye faydası yok, kimseye faydası yok. Ben tekrar söylüyorum. AK Parti milletin önünde adım atmaya, yürümeye devam edecek. Milletin takdiriyle 2023 yılında kaldığımız yerden yola devam edeceğiz."

Öte yandan AK Parti'nin avukatları, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu"nu öne sürerek TİP Milletvekili Ahmet Şık'a 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.