AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aleyhine asılan afişleri kabul etti.

Bulut, “Onların parça parça söylediği ama bir bütün olarak söylemekten çekindikleri ifadelerin hepsini biz toplu olarak billboardlarda sergiledik” dedi.

AKP Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyareti öncesinde kentteki billboardlara asılan afişlere ilişkin açıklama yaptı.

“SÖYLEMEKTEN ÇEKİNDİKLERİ İFADELERİ SERGİLEDİK”

Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”O billboardlarda yazanların hiçbir tanesi ne isnat ne suçlama ne de başka bir şey değildi. Oradaki çalışmanın esası geçmişte CHP’nin üst siyasi aktörlerinin kamuoyu önünde arka kapılarda veya gizli kapılar arkasında değil kamuoyu önünde söylemiş olduğu sözleri ilan ettik. Onların parça parça söylediği, ama bir bütün olarak söylemekten çekindikleri, dönem dönem de o siyasi aktörlerin çelişkili ifadelerde bulunduğu ifadelerin hepsini biz toplu olarak billboardlarda sergiledik. Bununla alakalı aslında bir farklılığı da ortaya koymak istedik. CHP içerisindeki çok sesliliği oraya koyduk” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Elazığ’a gidişini “Kılıçdaroğlu Elazığ’da” afişiyle duyurmak üzere CHP İl Başkanlığı tarafından hazırlanan pankartlar indirildi.

Kentin birçok reklam panosuna ise Kılıçdaroğlu’nun Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında söylediği öne sürülen “Göğsüne madalya takacağım” sözlerinin yer aldığı afişler asıldı.

Kılıçdaroğlu ise “Ne uğruna yapıyorsunuz bunları? Biraz daha çalmak çırpmak için. Yurttaşlarımıza hakaretler etmeye, ayrıştırmaya değer mi ey Saray? Üç günlük, hepimizin ancak biçare olduğu bu dünyada, bu kavga hiç mi bitmesin istiyorsunuz?” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, kendisine ait olduğu söylenen ifadelerin yer aldığı pankartın önünde poz verdiği fotoğrafını da paylaştı.