31 Mart'taki yerel seçimde Van'da DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan 245 bin 573 oy (yüzde 55,48) alarak seçimi kazandı. AKP adayı Abdulahat Arvas ise 120 bin 147 oy (yüzde 27,15) alarak, ikinci oldu. Ancak Adalet Bakanlığı'nın başvurusu üzerine mahkeme eliyle Zeydan'ın seçilme hakkı elinde alındı, mazbatanın AKP adayına verilmesi kararlaştırıldı. DEM Parti yönetimi Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunurken, iki gündür Türkiye genelinde de protestolar düzenleniyor. Zeydan'a mazbatasının verilmemesine bir tepki de AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Aziz Babuşcu'dan geldi.

'SEÇİM YAPILDI, VAN HALKI İRADESİNİ ORTAYA KOYDU'

Ahmet Akın, hayvan pazarındaki esnafın sorunlarını dinledi ve çözüm sözü verdi Ahmet Akın, hayvan pazarındaki esnafın sorunlarını dinledi ve çözüm sözü verdi

Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zeydan'a mazbatasının verilmesi gerektiğini belirtti. Babuşcu "Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılmış, Van halkı iradesini ortaya koymuştur. Kazanan adaya mazbatasının verilmemesi millî iradeye saygısızlıktır, kabul edilemez. Hukukî tartışmaların ötesinde; meselenin özü, siyasi olarak gösterilmesi gereken tavır budur" açıklamasında bulundu.