Türkiye'nin demokratikleşmesinde ve yeni anayasanın hazırlanmasında yeteri kadar muhatap alınmadıklarını düşünen Çerkesler bu sabah sosyal medya aracı Twitter'da “AkilKomisyonunda BirÇerkes” başlığı altında bir çalışma yaptılar ve demokratikleşme çalışmalarının, Türkler-Kürtler merkezinde, diğer toplulukların yok sayılarak götürülmemesini istediler ve ‘biz de varız’ dediler.

Kısa zamanda TT olan ilgili başlık daha sonra ilk onda birinci sıraya kadar yükseldi ve binlerce tweet ile konu hakkında yazışmalar devam etti.

Atılan yüzlerce tweet ile; akil insanlar komisyonunda yer alacak üyelerin hükümetin seçtiği kişiler değil de STK'ların seçtiği kişiler olması gerektiği ve tüm etnik unsurları-mezhepleri kapsayan geniş bir yelpaze ile bu işe girişilmesi vurgulandı.

149 yıldır, Türkiye'nin kurucu-asli unsurları olarak bu topraklarda diğer halklar ile barış ve karşılıklı hoş görü içinde yaşadıklarını vurgulayan Çerkesler; gazeteci Fuat Uğur, Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi Başkanı Dr. Nusret Baş, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği başkanı Prof. Dr. Günseli Şurdum Avcı ve yazar Yalçın Karadaş gibi çok sayıda Çerkes kökenli aydının bu kurulda Çerkesler adına bulunması gerektiğini istediler. (Demokrat Haber)

AkilKomisyonunda BirÇerkes