Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın AK Partili iki yöneticiyi belediyede sınavsız işe almasına CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz tepki gösterdi.

Yılmaz, Aşgın’ın AK Parti il yönetiminde yer alan Adife Kanar ile yine AK Parti kadın kolları yönetiminde görev yapan Figen Gülhan’ı belediyede işe aldığını açıkladı.

SINAVSIZ BELEDİYEDE İŞE GİRDİLER

Elvan Yılmaz'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Çorum Belediye Meclisi'nin dün yapılan kasım ayı toplantısında konuşan Tuncay Yılmaz, işe alımları eleştirerek, “Göreve geldiği günden bu yana haktan hukuktan adaletten söz eden belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın hiçbir sınava tabi tutmadan, tamamen kendi inisiyatifiyle AK Partili yöneticileri işe alması ne hakka, ne de adalete uygundur” dedi. Aşgın’ın sürekli hak, hukuk adaletten bahsedip bu kavramları sadece ağzında sakız gibi çiğnediğini ifade eden Yılmaz, “Sayın başkana soruyorum. Nerede kaldı sizin hakkınız hukukunuz, adaletiniz?” ifadelerini kullandı.

'İŞE ALDIKLARIM NE HDP’Lİ NE PKK’LI'

Aşgın, Tuncay Yılmaz’ın bu açıklamalarına karşı, meclis toplantısında söz konusu isimleri Çorum Belediyesi'nde işe aldığını kabul ederek, “Ama bizim işe aldığımız bu kişiler ne HDP’lidir. Ne PKK’lıdır. Ne de başka bir örgüte mensuptur. Bizim öz vatandaşımızdır" cevabını verdi.

'ALEVİYE KIZ VERİLMEZ' TARTIŞMASI

Öte yandan, meclis toplantısında Yeni Şafak yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman'ın "Alevilere kız verilmez" açıklaması da tartışma yarattı. Tuncay Yılmaz, Karaman’ın Çorumlu olması nedeniyle özellikle Çorumlu Aleviler arasında tepki yarattığını kaydetti. Yılmaz, “Geçtiğimiz dönemde bu mecliste Hayrettin Karaman’ın ismi Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan bir okula verildi. Bu meclis verdi. O dönem CHP'li meclis üyeleri siyasi bir isim olduğu için karşı çıktı. Ancak AK Partili meclis üyelerinin verdiği oyla bu okula, bu zatın ismi verildi” dedi.

Karaman’ın toplumun kendinden olmayan kısmını ötekileştirmesini kınadıklarını aktaran Tuncay Yılmaz, “Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Grubu olarak ismi verilen okuldan ismi indirilp Bağlar bölgesi var, Fitne Bağları diye anılıyor. Oraya ‘Hayrettin Karaman Fitne Bağları’ ismini verelim" dedi.

Hayrettin Karaman'a bir tepki de CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız’dan geldi. Tahtasız, kendisine “din adamı” demeyi dahi yakıştıramadıkları bir şahsın isminin Çorum’da dini eğitim veren güzide bir okula verildiğini belirterek, “Barış ve kardeşlik şehri Çorum’da toplumsal bütünlüğümüze zarar veren açıklamalarda bulunan saray fetvacısının ismi ilim irfan yuvası okulumuzdan acilen kaldırılmalıdır” dedi.