Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bazı Avrupa medyalarının PKK’yi özgürlük için savaşan bir grup olarak gösterdiğini belirterek, Türk basını gibi olmalarını istedi.

İstanbul'da basın mensupları ile AB Bakanlığı İstanbul Ofisi'nde bir araya gelen Egemen Bağış, şöyle konuştu: "Çünkü bir kez müsaade ettiğinizde, bilerek ya da bilmeyerek terörizme destek vermiş olursunuz. Avrupa ve Amerikalılar için El-Kaide ne anlama geliyorsa, PKK da benim ulusum için aynı şeyi ifade ediyor. PKK yalnızca Türkiye'nin düşmanı değildir, aynı zamanda Avrupa'nın da düşmanıdır.”

Türk medyasındaki “hassasiyeti” yabancı basın kuruluşlarından da beklediklerini söyleyen Bağış, "Çünkü bazı Avrupa medyalarında PKK, özgürlükleri için savaşan bir grup olarak gösteriliyor. PKK, terörist örgüttür. AB'nin ve Amerika'nın terörist organizasyonlar listesinde bulunuyor. Sizden de haberlerinizde PKK'dan söz ederken, 'terör örgütü' olduğunu belirtmenizi rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

REUTERS’E BOYKOT

Uluslararası haber ajansı Reuters, PKK’liler için "rebel" yani "isyancı-asi", PKK için de sadece "örgüt" ifadesini kullandığı için büyük bankaların Hazine birimleri başta olmak üzere çeşitli piyasa oyuncuları, haber ajansına boykot uygulamaya karar verdiklerini açıkladı.

Boykota göre banka ve piyasa oyuncuları, haberlerde "terörist" yerine "isyancı" ifadesini kullanmakta ısrar eden Reuters'a yorum ve söyleşi vermeme kararı aldı. “Terörist” ifadesi kullanılmaya başlanana kadar Reuters ajansından gelen söyleşi ve yorum alma taleplerine olumsuz yanıt vermeyi planlıyorlar.

ORGANİZE HAREKET

Reuters, Türkiye'de Merkez Bankası ihale bilgilerini piyasaya geçen piyasaları takip eden yerli ve yabancı yatırımcıların en sık kullandığı haber ajansı.

Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da haber ajansına tepkisini dile getirmişti. Erdoğan, "BBC ve Reuters, her ikisinin Türkiye'deki PKK terör örgütünü bir milis olarak ilan etmesini kınıyorum ve lanetliyorum" demişti.