AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ile Ağrıspor Başkanı Mehmet Yıldırım arasında yaşanan gerilim sonrası Savcı Sayan'ın beraberindeki bir grup tarafından uzun namlulu silah taşıyarak kent sokaklarında yürüdüğü görüntüler sosyal medyada tepki çekmişti.

Yıldırım olay gününe ait yeni video görüntüleri yayınladı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın kendisini tehdit ettiğini ve yakınlarının marketinin önünde ateş açtığını öne süren Ağrıspor Başkanı Mehmet Yıldırım, ateş açılan anın videosunu Facebook hesabından paylaştı.

Yıldırım, videoyu "Kaçışan halkımıza, analarımıza, bacılarımıza, küçük çocuklarımıza bu savaş halini yaşatanlara yazıklar olsun. İnşallah hak ettikleri cezayı çekerler tek kelimeyle yazıklar olsun" notuyla yayınladı.

1659164496135-fsdfgfdgd

"ÇOCUKLARIMIZA BUNU YAŞATANLARA YAZIKLAR OLSUN"

Çok sayıda silah sesinin duyulduğu videoda, sokakta bulunan kadın ve çocukların silah seslerini duyunca kaçtıkları görüldü. Kadınlarından birinin "Savcı Sayan" dediği görüntülere yansıdı.

Gazeteci Ruşen Takva, olaya ait olduğu belirtilen görüntüleri Twitter hesabından "AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın iddialarını yalanlayan ve istifasını isteyen Ağrı Spor Başkanı Mehmet Yıldırım'ın evinin önünde silah sesleri duyuldu. Görüntüleri paylaşan Yıldırım; ‘çocuklarımıza bunu yaşatanlara yazıklar olsun" notuyla paylaştı.

Gazeteci Zübeyde Sarı da, olaylara ait olduğu iddia edilen güvenlik kamerası görüntülerini Twitter hesabından paylaştı. Sarı, "Ağrı’dan güvenlik kamerası görüntüleri ulaştırıldı şimdi.

2-34

Murat mahallesinde olayların ilk başladığı anlar olduğu ifade ediliyor. 38. saniyeden sonra silahlar ateşleniyor. İlk ateş edenin de Savcı Sayan’ın yardımcısı Ahmet Tunç olduğu iddia ediliyor.

Ağrı’dan dün geceye ait olduğu iddia edilen bir görüntü ulaştı elime. Savcı Sayan’ın yanında bulunan kişilerin sağa sola rastgele ateş ettiğini iddia ediyor ulaştıran kişi. Kadın ve çocuklar panik halinde. 7. Saniyede bir kadının “Savcı Sayan” dediği duyuluyor" dedi.

Sayan'ın "Ağrıspor'a çökmek istediğini" söyleyen kulüp başkanı Mehmet Yıldırım, şunları söylemişti:

"Beş yıllık müdürümü bilgi sızdırması için işe almış. Kulüp müdürünü tehdit etmek için geldiler ve kavga çıktı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç silah çekince bizimkiler de yumruk atıyor ve Ahmet Tunç kaçıp Savcı Sayan’ın yanına gidiyor. 20 dakika sonra Sayan, 100 kişilik bir grupla sahip olduğumuz marketin önüne geliyor. Ahmet Tunç’un kardeşi hücum ediyor. Bunun üzerine tekrar birbirine giriyorlar. Savcı Sayan, şoförü tarafından arabaya koyulup kaçırılıyor. Orada bulunan 8-10 tane sivilin, yani hiçbirinin resmi forması yok, havaya belki 200 tane mermi sıkıyorlar."