Ülkemizde devlet artık gelişmekte olan teknolojiyi vatandaşlara sunmakta olduğu hizmetler esnasında en iyi şekilde kullanarak vatandaşlara daha modern, daha kaliteli ve daha hızlı bir hizmet sunabilmek amacı ile internet üzerinde çok daha aktif bir rol üstlenmektedir.

Bu noktada 2008 senesinden beri vatandaşa internet üzerinden hizmet vermekte olduğu E-Devlet sistemi ile vatandaşlar ülkemizde var olan tüm devlet kurumları ile ilgili pek çok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Bu noktada ülkemizde vatandaşlar artık internet üzerinde yer almakta olan devlet kapısı sayesinde internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde SSK ile ilgili işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Bunun dışında vatandaşların internet üzerinde en çok aradıkları devlet kapısı aramaları arsında E-Devlet şifremi unuttum araması gelmektedir. Vatandaşların internet üzerinde yer almakta olan E-Devlet sisteminin sunmakta olduğu olanaklardan yararlanabilmek için ilk olarak şifre edinmesi gerekmektedir. Vatandaşlar bu şifreyi ise en yakın PTT şubesine kimliği ile birlikte giderek temin edebilmektedir.

Ancak vatandaşların PTT şubesinden şifreyi alırken iki TL gibi ücret ödemesi gerekmektedir. Bu şifreyi aldıktan sonra vatandaşlar E-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifresi ile birlikte giriş yapabilme olanağına sahip olabilmektedir. Böylece E-Devlet sistemi üzerinde yer almakta olan devlet kurumları ve diğer hususlar ile ilgili olan işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşlar E-Devlet sistemi üzerinden velisi oldukları öğrencilerin okul bilgilerine bakabildiği gibi diğer kurumlar ile ilgili sorgulama işlemlerini de hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

İnternet üzerinde yer almakta olan E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar devlet kurumları ile ilgili işlemlerini eski dönemlerde olduğu ilgili kurum binasına gitme mecburiyetinde olmadan günün herhangi bir saati evden, işten ya da sokaktan internete erişim sağlayarak gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Bu noktada vatandaşlar E-Devlet şifremi unuttum gibi bir sorun ile karşılaştıkları takdirde ise internet üzerinden yapabilecekleri herhangi bir şey yoktur. Bu neden ile vatandaşların E-Devlet şifremi unuttum gibi bir sorun ile karşılaştıkları takdirde şifreyi ilk alırken yaptıkları gibi yeniden en yakın PTT şubesine gitmesi gerekmektedir. Ancak bu kez E-Devlet şifremi unuttum sorunu olması nedeni ile yeni şifre ceza ücreti ödenerek alınabilmektedir. Bu neden ile vatandaşların E-Devlet şifremi unuttum gibi sorun ile karşılaştıkları takdirde kesinlikle yeniden PTT şubesine gitmesi gerekmektedir.

Ülkemizde oldukça yoğun ve sık olarak kullanılmakta olan devlet kapısı sisteminde vatandaşların en sık karşılaştıkları sorunların başında da E-Devlet şifremi unuttum sorunu gelmektedir. Bu neden ile bu şifrenin unutulmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde cezai ücret ile şifreyi ilk alımdan daha yüksek bir rakam ödenmesi gerekebilmektedir. Ancak vatandaşlar şifresi ile giriş yapabilme olanağına sahip oldukları devlet kapısı sistemi üzerinden SSK ile ilgili olan işlemlerini daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli bir şekilde yapabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Bu noktada vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan devlet kapısı sistemi üzerinden SSK ile ilgili olarak başta sorgulama ve hizmet dökümü alma gibi işlemleri olmak üzere pek çok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. SSK ile ilgili işlemlerinin devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmesi için sisteme giriş yaptıktan açılan ana sayfa üzerinde üst kısımda yer alan hizmet sekmesine tıklanması gerekmektedir. Burada Sosyal Güvenlik Kurumunun bulunması gerekmektedir. Böylece SSK ile ilgili pek çok işlem sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. İnternet üzerinden gerçekleştirilen SSK ile ilgili işlemler en güncel şekilde gerçekleştirilebilmektedir. (Advertorial)

http://e-devlet.biz.tr/