Bir ay öncesinden:

Kızlı erkekli aynı merdivende yürümemeye özen gösterin. Kadınsanız sağdan erkekseniz soldan geçmeyi deneyin! Göz göze gelmemeye dikkat edin. Gelirseniz de gelmemiş gibi yapın. 30 Mart’ta kullanacağınız oy’un geçersiz olmasını istemiyorsanız elinize kolunuza dikkat edin. Eliniz kolunuz karşı cinsten birinin eline koluna değmesin.

Evli de olabilirsiniz sevgili de. Hatta yeni çıkıyor da olabilirsiniz. Belki de yeni tanıştınız ve bu ilişkiden bir adam olur mu diye düşünüyorsunuz. Hiçbir şey fark etmez! 30 Mart’ta kullanacağınız oy’un geçersiz olmasını istemiyorsanız metroda, parkta, caddede ve yolda el ele tutuşmayın. Hadi tutuştunuz diyelim zinhar öpüşmeyin.

Hamileyseniz kesinlikle hamile olduğunuzu belli etmeyin. Yapacak bir şeyim yok, karnım burnumda diyorsanız burnunuzu hafif yukarı kaldırın. Sakın ola ki hamile hamile dışarı çıkmayın! Nasıl oldu da hamile kaldınız diye soran olursa kendiliğinden oldu ben de bilmiyorum deyin! 30 Mart’ta kullanacağınız oy’un geçersiz olmasını istemiyorsanız hamileyken bırakın kapıya balkona bile çıkmayın!

İki hafta öncesinden:

Eyleme, gösteriye, mitinge katılmayın. Çalışıyorsanız işinize, çalışmıyorsanız gücünüze bakın! Ola ki her hangi bir mitinge giderseniz temkinli davranın. Aşırı sloganlardan kaçının. Atacağınız slogana ve tutacağınız dövizlere dikkat edin. Slogan niyetine “Dik dur eğilme altta kaldın yerinme” diye bağırabilirsiniz örneğin. Ya da döviz taşıyorsanız eğer “Bu kadar büyüme hızı yeterli daha fazla büyümek istemiyoruz, İşsizliğin canı cehenneme bana seni gerek seni” gibi sloganlar bulup öyle dövizlerle çıkın meydana.

Akşamları yatmadan önce dua okumayı unutmayın. Dua bilmiyorsanız tavana bakarak koyun sayın. Koyun sayarken kendinizden geçecek derin bir uykuya dalacaksınızdır. Rüyalarınıza gezi eylemcilerinin girmesine izin vermeyin. Arsızlık edip giren olursa da hemen uyanın. Uyanamıyorsanız sonuçlarına katlanın.

Çocuklarınızı dershanelere göndermeyin. Kendi eğitiminizi kendiniz verin. Örneğin çocuğunuz size “Cumhuriyet kaç yılında kuruldu baba” derse “Tam zamanında kuruldu evladım” gibi cevaplar verin. Hazır cevap olun. Gerekirse saçmalayın. Çocuğunuz “İstanbul’u kim aldı” diye sorursa “Sel aldı” deyin. Korkmayın. Nasılsa günün birinde doğrusunun bu olduğunu öğrenecektir. Evinizde ayakkabı kutusu bulundurmayın. Ya da ayakkabı kutularını çocuklarınızın ulaşamayacağı bir yere kaldırın. 30 Mart’ta kullanacağınız oy’un geçersiz olmasını istemiyorsanız iki hafta öncesinden bu denilenleri mutlaka yapın.

Bir hafta öncesinden:

Merhaba, nasılsın, ne haber, iyi günler, iyi akşamlar, günaydın gibi terimleri kullanmayın. Varsa yoksa “Selamın Aleyküm” deyin. Yatarken, kalkarken, çalarken, çırparken “Selamın Aleyküm” demeyi unutmayın. Ola ki ne diyeceğinizi unuttunuz! Fark etmez o halde “Allahu Ekber” deyin. Otobüse mi biniyorsunuz, otobüsten mi iniyorsunuz her zaman her yerde “Allahu Ekber” demeyi unutmayın. Belki kavga edeceksiniz, belki çok öfkelisiniz birini bıçaklayacaksınız, belki de bir kuruma sinirlendiniz ve cam çerçeve indireceksiniz fark etmez “Allahu Ekber” demeniz yeterlidir.  

Twitter’a, Facebook’a, Google’a, YouTube’a girmeyin. Girenleri uyarın. Girerseniz de “Bismillah” diyerek girin. Twitter’dan dini mesajlar vermeyi unutmayın! Google’a mesela “el falı bakara kırmızı makara” yazın çıkan sonuçları mesaj kutunuza atın. Elinizin altında birkaç kâse çekirdek bulundurun. İnternetten film indirip film izleyin. 30 Mart’ta kullanacağınız oy’un geçersiz olmasını istemiyorsanız kızlı erkekli filmler izlememeye özen gösterin.

Seçim Günü:

Sabahleyin erkenden kalkın. Yok “Sabah erken olur“ diyorsanız tekrar yatın öğlen kalkın. Sakalı olanlar tıraş olsun. Olmayanlar bir şey olmasın. Hangi partiye oy vereceğinizi akşamdan belli edin! Sandık başına gittiğinizde apışıp kalmayın. Kabinin arkasına geçtiğinizde kabin, siz ve oy pusulası baş başa kalacaksınız. Oy pusulasının önüne arkasına sağına soluna iyice bakın. Oy pusulasının daha önce kullanılmış olup olmadığına dikkat edin. Elinizdeki oy pusulası ikinci else yetkililerden yenisini isteyin. Oy pusulasının sıfır olmasına dikkat edin. Dikkat edin ki oy pusulasını da sıfırlamasınlar.

ÖDP, BDP, HDP, TKP gibi partilere oy verecekseniz içiniz rahat demektir. Zira oy vereceğiniz partiyi o gün değil daha öncesinden belirlemiş olmalısınız. Yok CHP’ye oy verecekseniz tatava yapmayın basın geçin! Lakin bir AKP seçmeniyseniz sakın ola ki dış mihrakların oyununa gelip de oy pusulasının üzerine “Esma” yazıp bırakmayın. Mührü AKP logosunun üzerine basıp CHP’nin üzerine kalınca bir çarpı atın! Olmadı CHP’yi ucu sivri bir kalemle delin. Hatta geçmediyse kızgınlığınız oy pusulasını cebinize koyun zarfı sandığa boş atın. Böylece desteklediğiniz partiye bağlılığınızı çok daha iyi ifade etmiş olup vatandaşlık görevini de tam olarak yerine getirmiş sayılırsınız.

Temenniye gelince. Kötü olan kaybetsin. Hatta kötünün iyisi de kaybetsin. Sadece iyi olan kazansın. Kazasız, belasız, kasetsiz, tapesiz, porno görüntüsüz bir seçim olsun.