dokuz8TV'de Nurcan Seven'in sunduğu Seçim2024 Özel'in konuğu CHP Milletvekili ve Adıyaman Belediye Başkan adayı Abdurrahman Tutdere oldu. 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Adıyaman'da AKP iktidarının kalıcı konut sözünün tutmadığını anlatan Tutdere, yurttaşların sıkıntılarını anlattı.

"ADIYAMAN HALKINI UNUTTULAR"

Tutdere, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelerin, hijyen ve çeşitli sorunlar ile karşı karşıya olduğunu söyledi. 20 metrekarelik konteynerlerde beş kişilik ailelerin, ses yalıtımı bile olmayan bir ortamda yaşadığını ifade eden Tutdere, "Adıyaman halkını unuttular, kalıcı konutlar için de unuttular. Adıyaman'da taş üstüne taş kalmadı sadece yüzde 4 konut teslim edildi" dedi.

"OY ALMAK İÇİN DEPREM KURASI YAPILDI"

Tutdere, geçtiğimiz gün AKP tarafından yapılan deprem konutu kurasının tamamen göz boyama olduğunu dile getirdi. Tutdere, "Oy almak için beş bin ev kurası yapıldı. Ama ortada bir ev yok. Kalıcı konutlar konusunda halkımızın mağdur edildi. Seçimi kazandığımızda Kalıcı konutlar için hareket geçip belediye olarak da sosyal konutlar yapacağız." ifadelerini kullandı. "SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ" Adıyaman'da tek bir hastanenin olması nedeniyle yurttaşların büyük zorluk çektiğini analtan Tutdere, "Poliniklerde insanlar geçilmiyor, yoğun ve hekim yetersizliği var. Sağlık sistemi çöktü. Araç gereç eksikliği mağduriyet yaratıyor. Belediyeyi kazandığımızda hastane de yapacağız. Adıyaman'ın beklentisi de bu" dedi.

Liftli kamyon ile nakliye hizmeti nasıl alınır? Liftli kamyon ile nakliye hizmeti nasıl alınır?

ÇOCUKLARIN DERİN YOKSULLUĞU...

Tutdere, depremin ardından çocukların büyük travma geçirdiğini söyledi. İldeki eğitimcilerden bilgi aktaran Tutdere, çocukların yaramazlık bile yapmadığını söyledi. Tutdere, kıyafeti ve ayakkabısı olmayacan çocukların, beden eğitimi derslerine giremediğini dile getirdi. Tutdere, çocukların derin bir yoksulluk ile karşı karşıya olduğunu şöyle anlattı:

"ÇOCUKLAR OKULA AÇ GELİYOR"

"Çocuklar okula aç geliyor. Konteynerlardaki sıkıntılar nedeniyle çocuklar beslenemiyor. Belediyeyi kazandığımızda çocuklarımızın yanında olacağız. Bir öğün yemek desteği vereceğiz. Hiçbir çocuk okulda aç kalmayacak, aç da gitmeyecek. Adıyaman'da açlığı yok edip yoksullukla da mücadele edeceğiz. Üniversiteyi kazanan gençlere burs vereceğiz. Adıyaman'ın bütçesini çocuklar ve gençler için harcayacağız"

"ADIYAMAN'IN ORTAK ADAYIYIM"

"Herkese eşit hizmet ulaştıracağının" sözünü veren Tutdere, Adıyamanlılara şu mesajı gönderdi: "31 Mart seçimleri Adıyaman'ın sesini duyurması için önemlidir. 6 Şubat depremlerinde yalnız bırakılan Adıyaman'ın sesini yükseltmesi, farkındalık yaratması gerekiyor. Adıyaman'ın ortak adayıyım. Bir parti seçimi değil memleket meseledir. Bu şehri düştüğü yerden ayağa kaldırmak için davet ediyorum"