Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimler Çalışmaları Derneği (SPoD LGBTİ) Yönetim Kurulu üyeliğini sürdüren, aynı zamanda Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın danışmanlığını yapan Sedef Çakmak iki farklı etkinliğe katılmak üzere 3-11 Aralık tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde olacak. 

Türkiye’de siyasette yer alma süreci, nasıl bir kampanya yürüttüğü, eşcinsel bir politikacı olmasının medyaya yansımaları ve LBT kadın politikacıların siyasetteki durumları hakkında geleceğe dair düşüncelerini katılımcılarla paylaşacak.

Sedef Çakmak açık biseksüel kimliği ile girdiği siyaset alanındaki çalışmalar, geçtiğimiz yerel seçimlerdeki deneyimlediği süreç ve LGBTİ’ler için siyaset arenasında gelecekte uygulanması gereken stratejiler hakkında konuşacak.

MECLİSE GİDEN YOLDA EŞCİNSEL VE TRANS KADINLAR  

Üç günlük konferansta dünyanın değişik ülkelerinden politikacılar konuşma yapacak. Sedef Çakmak, 6 Aralık Cumartesi günü ‘Women Out to Win: The Path to Parliament’ (Kazanmak İçin Açık Kadınlar: Meclise Giden Yol) başlıklı panelde konuşma yapacak.

Sedef Çakmak aynı tarihler arasında yine New York şehrinde yapılacak bir etkinliğe katılacak. 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında International Gay and Lesbian Human Rights Commission (Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu) tarafından düzenlenen etkinlikte Çakmak, Türkiye’deki LGBTİ hareketi ve örgütleri adına konuşma yapacak.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI DANIŞMANI   

Sedef Çakmak geçtiğimiz Mart ayında gerçekleşen 2014 Yerel Seçimleri’nde İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi adına Belediye Meclis Üyesi adayı olarak kampanya yürütmüş, seçimler sonucunda Meclis Üyesi 1. Sıra Yedek Adayı olmuştu. Fakat Belediye Başkanı Murat Haznedar tarafından danışman olarak belirlenen Çakmak, üniversite yıllarından beri sürdürdüğü LGBTİ hareketinin isteklerini Beşiktaş Belediyesi siyasi kararlarında da uygulanması için çalışıyor.

Belediye Meclisi Üyeliği’ne yedekten asil listeye geçerse, Türkiye’de açık LGBTİ kimliğiyle seçilmiş ilk siyasetçi olma unvanını alacak.

Çakmak şu anda LGBTİ’lerin sosyal, ekonomik hakları üzerine çalışan SPoD LGBTİ derneğinde yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor.

(Demokrat Haber)