ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kuveyt'teki Irak'ın yeniden inşası ve IŞİD'le mücadele koalisyonu toplantısında açıklamalarda bulunan Tillerson, 'Bölgede büyük askeri operasyonların sonlanmasının IŞİD'in ABD ve müttefikleri tarafından kalıcı şekilde yenilgiye uğratıldığı anlamına gelmediğini' söyledi.

Tillerson, "Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız. Kuzey Suriye'deki gelişmelerden endişeliyiz." şeklinde konuştu.

Tillerson "IŞİD bölgenin, anavatanlarımızın ve dünyanın diğer köşeleri için ciddi bir tehdit olmayı sürdürüyor. Koalisyon üyelerinin devam eden dikkati ve desteği olmadan IŞİD benzeri aşırıcı örgütlerin Irak ve Suriye'de kurtarılan bölgelere geri dönme ve yeni yerlere yayılma riski bulunuyor" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca "Irak ve Suriye'de IŞİD bir ayaklanmaya dönüşmeye çalışıyor. Afganistan, Filipinler, Libya, Batı Afrika gibi yerlerde güvenli bölgeler oluşturmaya çalışıyorlar. Irak ve Suriye'de IŞİD'in bölgesel varlığının sonuçlarını gördük. Tarihin kendini başka yerde tekerrür etmesine izin verilmemeli" dedi.

Suriye'deki büyük operasyonların bitmiş olmasının IŞİD’i tamamen mağlup etmek anlamına gelmediğini belirten Tillerson, Suriye'deki kurtarılmış bölgeler için 200 milyon dolar ek bütçe ayrıldığını söyledi.