Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Balkanlar’da yaşayan Bektaşilerle ilişkileri geliştirmek amacıyla Arnavutluk’taki Bektaşi Dergahı’nı ziyaret etti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker sosyal medya hesabından, “AABK heyeti olarak Makedonya ve Arnavut' ta Bektaşi dergâhlarını ziyaret ettik, Alevi Bektaşilerin birliğini güçlendirmeye karar verdik” yazdı.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu İkinci Başkanı ve Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Erdal Kılıçkaya, Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Ethem Şahin ve Marl Alevi Kültür Merkezi Başkanı Aynur Özcan’dan oluşan heyet, Balkanlar’daki Bektaşilerin inanç önderi Mondi Baba ile bir araya geldiler.

Görüşmede Avrupa’daki Alevi hareketi ve Balkanlarda yaşayan Bektaşilerde önümüzdeki dönemde özellikle inanç alanında gerçekleştirilecek ortak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Baba Mondi, Prof. Dr. Arben Süleymani ve Hüseyin Derviş tarafından karşılanan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu heyeti, önümüzdeki dönemde dünyadaki tüm Alevi ve Bektaşilerin katılacağı bir ‘Dünya Alevi Kurultayı’ gerçekleştirmek istediklerini ifade ettiler. Samimi bir havada geçen görüşmede Alevilerin ve Bektaşilerin var olan sorunlarından kurtulabilmeleri için birlikte hareket etmeleri gerekliliği konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmede alınan diğer kararlar önümüzdeki günlerde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı. (Kaynak: Fuat Ateş – Alevi Haber Ajansı)