Diyarbakır'da Anadilinde Eğitim Sempozyumu düzenleniyor.

Samer (Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi) ve Kurd-Der desteği ile 12-13 Nisan tarihleri arasında 'Anadilde Eğitim Modeller, Kısıtlar ve İmkanlar' sempozyumu düzenlenecek.

Cigerxwîn Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak sempozyumun açılış konuşmalarını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kurd-Der Başkanı Mustafa Karaman ve Prof. Dr. Mesut Yeğen yapacak.

İran, Suriye ve Federe Kürdistan'dan katılımcıların yer alacağı sempozyumda Kürt coğrafyalarında anadil tecrübeleri aktarılacak.

Sempozyumun bir diğer önemli başlığı ise Bask ve Katalan Eğitim Sistemleri ile Avrupa'da Anadilde Eğitim Modelleri olacak.

Osmanlı'dan Günümüze Anadilinde Eğitim’in de tartışılacağı sempozyumda Mezopatamya'nın kadim dillerinden Ermenice ve Süryanice'nin Cumhuriyet dönemi "macerası" da anlatılacak.

Türkiye'den çok sayıda yazar, aydın ve akademisyeninin katılacağı sempozyumun ilk gün başlıkları ise "Kavramsal Açıdan Anadili-Anadilinde Eğitim", "Osmanlı'dan Günümüze Anadilde Eğitim" olacak.

Sempozyumun ikinci gününde "Kürt Coğrafyasında Anadili Tecrübeleri", "Farklı Ülkelerde Anadilinde Eğitim Modelleri; Pratikler-Öneriler" başlıklı konular tartışılacak ve değerlendirilecek. (Demokrat Haber)