Ülkemizin en uzun süre ceza evinde yatan politik tutsağı olan Babam Tahir Canan ile ilgili yürütmüş olduğumuz özgürlük kampanyasından olumlu sonuç alarak 30 Nisan 2013 tarihinde Tahir Canan’ı özgürlüğüne kavuşturmuş olduk.

Aile olarak yaşadığımız bu büyük sevinç ve mutluluğa tüm dostlarımız ortak oldu. Cezaevi önünde dostları, yoldaşları ve değerli basın emekçileri bu özgürlüğe hasret 32,5 yıllık tutsaklığın bitişi noktasında bizlerle birlikte duygularımızı paylaştı.

Tahir Canan cezaevinden çıktığı anda bir gün sonrasına işaret etti ve 1 Mayıs'ta Gebze’de işçi ve emekçiler ile olacağını açıkladı. 1 Mayıs'ta ailesi ile işçi ve emekçiler ile birlikte Yaşasın 1 Mayıs pankartını tutarak yürüdü.

Dün 6 Mayıs’tı .Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin yıl dönümünde Gebze’deki etkinlikte yer aldı.

Özgürlüğe adım attığı andan itibaren eşi, çocukları, torunları, kardeşleri ve en geniş şekli ile ailesi ve dostları ile özgürlüğün tadını çıkarmakla birlikte halen cezaevinde olan ve hukuksuzluk yaşayan tutsakların durumları hakkında da bilgi vermeye ve mücadele etmeye devam etmekte.

Hafta sonu programında çocukları ve torunları ile masa tenisi oynamak, birlikte kahvaltı yapmak, torunlar ile oyunlar oynamak gibi aktiviteler yaparak yaşanmamışlıkları telafi etmeye yönelik çaba harcamaktaydı.

Özgürlük, özgürken bile özgürlük için mücadele etmektir.

Bizlere bu özgürlük mücadelemizde destek olan siz değerli dostlara Tahir Canan ailesi olarak çok teşekkür ederiz.

Bu mücadelemiz sonucu özgür kalan Tahir Canan ailesi olarak geçmişin yaşanmamışlıklarını gidermeye çalışmaktayız.

Ve özgürlük mücadelesinde seslerini duyuramayan, hukuk ve adaletten yoksun uzun süredir ceza evlerinde yatmakta olan tüm tutsakların özgürlük mücadelesinde de desteklerinizin devam etmesini beklemekteyiz.

Tahir Canan davasında ise hukuk mücadelesi devam edecektir. Yasal düzenleme ile özgür kalması Tahir Canan davasında hukuksuzluğun bittiği anlamına gelmemekte. Çünkü ülkemizde uygulanan hukuksuzluklar ile Tahir Canan’ın ve dolayısı ile biz ailesinin 32,5 yılı çalınmıştır. Hukuken tam anlamıyla aklanana kadar hukuk mücadelemizde devam edecektir.

Özgürlük ve hukuk mücadelesinde devam edecek olan Tahir Canan ve ailesi olarak siz değerli dostların şu ana kadar bize sunduğu destekler için çok teşekkür ettiğimizi bildirir, bundan sonraki mücadelemizde desteklerinizin devam etmesini temenni ederiz.