Yok arkadaş bu CHP’den hiçbir şey olmaz! Hadi diyelim CHP’den olur ama Kılıçdaroğlu’ndan kesin hiçbir şey olmaz! Bir kere vizyon yok! Örneğin Davutoğlu gibi 1,90 boyunda değil! Kaş, göz, endam desen hepsi Davutoğlu’nda! Bilgi birikim desen el hak Kılıçdaroğlu Davutoğlu’nun eline su dökemez! Bak Davutoğlu, Ankara İstanbul arasını hızlı trenle 1,5 saate indirdiklerini söylüyor! Hoş ortada henüz öyle bir tren yoksa da bu olmayacak anlamına da gelmez! Yeter ki niyet et! Değil 1,5 saat yarım saatte de bile gider insan!

Üstelik Kılıçdaroğlu durup dururken, hem de olmadık bir yerde “Ben Aleviyim” diye mezhebini de söylemiyor! Laik demokratik bir ülkenin muhalefet lideri durup dururken olmadık bir yerde “Ben Aleviyim” demez mi? Örneğin Almanya’ya bir temasa gitse, Alman Başbakanı Merkel’in karşısına geçip, “Merkel Hanım ben Aleviyim” dese kötü mü olur! Demiyor işte! Niye? Çünkü vizyon yok!

Tutturmuş proje diye! Üstelik adına da yüzyılın projesi demiş! Koskoca ülkeyi yüzyılda bir gelebilecek bir lider yönetirken yüzyılın projesi mi olur! Bak adam Başbakan ama Tayip Erdoğan Başkan olsun diye seçim meydanlarında yırtınıp duruyor! Harakiri yapıyor adeta! Başbakan olduğuna kendisi bile inanmayan bir proje dururken yüzyılın projesinden mi bahsedilir!

Kaldı ki böyle proje mi olur! Küfrün, hakaretin, cop kullanmanın, gaz sıkmanın, adam öldürmenin projeden sayıldığı bir ülkede Kılıçdaroğlu’nun “iş, istihdam, ana kent, mega kent” söylemleri projeden mi sayılır! Hani projede daha “Taksim meydanı 1 Mayıs’a kapalıdır” diye bir cümle bile yok! Alışmışlar bunlar makarna dağıtmayı projeden saymaya! Vurulma yaşı 10, evlenme yaşı 12, öldürülme yaşı 14 olmayınca hiç bir şeye proje demezler! Böyle proje mi olur? Taksim’in göbeğine Cami yok! Diyanet İşleri Başkanına Mercedes araba yok, Cemevleri cümbüş evi demek yok!

Hem Kılıçdaroğlu o kadar proje sıralayacağına Kuran-ı Kerimden 3 ayet okuyup, Hacı adaylarına bayramlarda 3 maaş ikramiye deseydi normal oy oranı üzerine ekstradan % 15 daha koyardı! Birde bunun yanına kadınlı erkekli aynı havuzda yüzülmez deyip hamile kadınlar 6 aylık olduktan sonra kesinlikle sokağa çıkmamalı deseydi tek başına iktidar bile olabilirdi! Oğlunu arayıp “Evladım sıfırladın mı” demeyi projeden saymıyorum bile!

Kaldı ki Kemal Kılıçdaroğlu Bakan ve milletvekillerinin yatak odalarında para sayma makinesi bulunmasını projeden sayıp Bakan ve Başbakan çocuklarını sorgulayacak Hakim ve Savcılar görevden alınacaktır deseydi değil Başbakan Başkan olması bile garantiydi! Ama işi bilmiyor işte! Çünkü niye! Vizyon yok! Vizyon dediğin Davutoğlu’nda var! Olmayan trenin olmayan hızıyla İstanbul Ankara arasını 1,5 saatte gidiyor kendileri! Proje dediğin böyle olur!