Düşük olduğunu düşündüğünüz 5.000 liraya kadar bir sermayeniz varsa, yeni bir iş fikrini hayata geçirmek için tamamen umutsuzluğa kapılmayın. 2022 koşullarında Türkiye'de 5000 lira ile başlayabileceğiniz birçok yeni iş fikri var.

Tüm rehberlerimiz ücretsizdir ve amacımız Türkiye'deki girişimcileri desteklemek ve iş dünyasında yatırımları artırmak için olası iş ve yatırımlara teorik destek sağlamaktır.

Sermayesiz para kazanmak sandığınız kadar kolay olmayabilir. Ancak 5.000 liraya kadar sermaye ile hayata geçirilebilecek küçük de olsa birçok yeni iş fikri var. 5.000 liraya kadar sermayeniz varsa, karlı iş fikirleri platformumuzda değerlendirebileceğiniz birçok iş fikri var. Bu ticaret fikirlerine başvurmak, sermayenizi kısa sürede artırmak için önemli fırsatlar sağlayabilir.

sanal ofis  hakkında bilgi almak için https://ofisteofis.com.tr/ web sitesini ziyaret edin.

Hediye sepeti oluşturarak para kazanın:

Hediye sepeti oluşturmak, özellikle evde ek iş fikirleri arayan ve çok para kazandıran iş fikirleri arasında yer alan iş fikirlerinden biridir. Yeni Yıl yaklaşırken, özellikle Noel hediye paketlerinin önümüzdeki 10 gün içinde önemli miktarda satılması bekleniyor.

Bir hediye sepeti oluşturma iş fikri, genellikle tüm özel günler için gerekli hizmetlerin bir parçasıdır. Genellikle aynı anda birden fazla kişiye hediye alacak vakti olmayan kişiler, hediye sepeti hizmeti sunan firmalardan hediye sepeti satın alır ve uygun bir adrese gönderilmesini isterler. . Evden bir yan iş olarak bu iş fikrini kolaylıkla hayata geçirebilirsiniz.

DEĞİŞİKLİK:

Çeşitli ürünler için onarım hizmeti veren bir atölye kurabilirsiniz. Özellikle son yıllarda Türkiye'de eski ürün yenileme hizmetlerine olan talep artmıştır.

Örneğin, eski bir tablo veya bir mobilya takımı için tadilat hizmeti sunabilirsiniz. Sektör çok tamamlandı. Beceri ve tecrübelerinize göre hizmetlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

Çalışmaya başladıktan sonra sosyal medyaya önem vermeniz ve ülke çapında bir hizmet başlatmanız önerilir.

Yumurta üretimi

Boyalı yumurta, yapay yumurta gibi manşetleri gören çoğu kişi artık yumurtaları yalnızca güvendikleri yerlerden satın almayı tercih ediyor. Bu yerlerden muhtemelen köy yumurtası üreten insanlar ve organik yumurta üreten çiftlikler vardır. Belki de böyle bir iş kurmayı düşünmelisin.

Uygun bir yeriniz varsa yumurta üreterek para kazanabilirsiniz; Zamanla işinizi büyüttükçe günde binlerce yumurta üreten bir çiftliğin sahibi olabilirsiniz. Bu alanda ülkemizin coğrafi koşulları da size avantaj sağlayacaktır. Yumurta yetiştiriciliği ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yapılabildiği için girişimcilere çok büyük kazançlar sağlamaktadır.

PİLAVCI

Son zamanlarda pek çok yerde pirinç satan tezgahlar ve seyyar araçlar görmüş olabilirsiniz. Çok az sermaye ile kurulan bu pilavcılar aslında ayda 7-8.000 liraya kadar kazanabiliyor.

Ortalama 4 ila 5 liraya satılan bu pilavlar genellikle 1 liradan ucuza mal oluyor. Ek olarak, birçok yerleşik pirinç pişiricisi günde 200-300'den fazla pirinç satabilir. Güler yüzlü personel ve lezzetli pilav ile başlayabileceğiniz harika bir iş fikri.

OLAY PLANLAMASI

Düğün, nişan, parti ve doğum günü partileri gibi çeşitli etkinlikler için organizasyon hizmeti verebilirsiniz.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de organizasyonel danışmanlık hizmetlerinde önemli bir artışa tanık oluyoruz. Etkinliğin gerçekleşeceği yeri seçin, düzenleyin, misafirlerle ilgilenin, müzik vb. Tüm sorunların sorumluluğunu almalısın. Kazanç potansiyeli yüksek bir iş fikridir ve referanslarla her geçen gün büyüme fırsatınız vardır.

PARFÜM SATICI

Ülkemizde franchising veren birçok parfüm firması bulunmaktadır. Ortalama 8-10.000 liraya açılabilen parfümcüler, yüksek kar marjları imkanı sunuyor. Parfüm endüstrisi perakendecilerinin yaklaşık %45 kar marjı vardır. Nakit dönüşümü hızlıdır ve müşteri potansiyeli yüksektir.

Koridorlarda ortalama kira alan küçük bir mağaza yapacak. Çok yüksek kiralara dikkat etmenizi öneririz. Karlı, düşük sermayeli iş fikirlerinden biridir.

çay ocağı aç

Az sermaye ile yapabileceğiniz şeylerden biri de çay salonu açma fikridir ki bu oldukça klişe ama yine de değer. Evet, iyi konum, kaliteli hizmet ve güler yüz gibi faktörleri göz önünde bulundurarak bu işten para kazananlardan biri olabilirsiniz. Çok az sermaye ile yapılabilecek bir çayevi işi, girişimcinin ne kadar yaratıcı olduğuna bağlı olarak çok para getirebilir.

Örneğin; Ürün yelpazenizi geniş tutabilir, müşterilerinize çayın yanı sıra lezzetli atıştırmalıklar gibi hizmetler sunabilirsiniz. Ayrıca kalabalık sokaklarda veya tacirlerin olduğu sokaklarda çayhanenizi kurarsanız bu ticaretin ekmeğini yememek için önünüzde hiçbir engel kalmayacaktır. Elbette her zamanki gibi biraz daha araştırma yapmanız gerekiyor!

Evden eve taşınmak:

Az sermaye ile yapılabilecek iş fikirlerinden biri de evden eve taşınmak. Çoğu kişinin evinin olmaması, öğrenci sayısının fazla olması ve sık sık ikametgah değişikliği gibi sebepler ulaşım sektöründe çalışanların yüzünü güldürüyor.

Gelişen taşımacılık sektöründe bilmeden iş yapanlar hayal kırıklığına uğrayabilir ama bu alanda cüzdanını dolduranların sayısı az değil! Yani siz de evden eve taşınmakla ilgileniyorsanız; Öncelikle iyi bir araştırma yapmalısınız ama bir kez para kazanacağınızdan emin olduktan sonra ilk adımınızı atmalısınız. Çünkü doğru hareketlerle tırlarla taşımacılık sektöründen para kazanmak oldukça mümkün!

İNTERNET ÜZERİNDEN PARA KAZANMAK İÇİN FİKİRLER:

Türkiye'de ve dünyada internetten para kazanmanıza yardımcı olabilecek birçok düşük sermayeli iş fikri var. Her iş fikri kendi içinde farklı dinamikler ve fırsatlar barındırır. Biraz teknik bilginiz varsa bu iş fikirleri ile evinizdeki bilgisayarınızdan zengin olabilirsiniz. Pek çok iş fikri için sermayenizin olmasına bile gerek yok.

GIDA EVİ:

Ev yemeklerinde iyiyseniz; Sizin için en iyi düşük sermayeli işlerden biri evde yemek pişirme dükkanı açmaktır. Son zamanlarda insanların ev yemeklerine olan ilgisi önemli ölçüde arttı. Böyle bir iş fikriyle ilgileniyorsanız; Evde yemek pişirme dükkanı açma kılavuzumuza göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

İnternet alışverişi:

Kişiden kişiye pazarlama modeli ile bir şirketin ürünlerinin satışına ve her satıştan belirli bir oranda kar elde edilmesine dayanan networking pazarlama, düşünülebilecek iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Ana veya ek işiniz olarak kullanabileceğiniz bu yöntemle kazanabileceğiniz para miktarı satış becerilerinize bağlıdır. Avon, Farmasi, Amway, Tupperware gibi networking firmaları Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında yer almaktadır.