Enerji Bakanı Taner Yıldız basın mensuplarının karşısına çıkıp da “Trafoya kedi girdi, elektrikler bu yüzden kesildi” dediğinde başta sokak kedileri olmak üzere dünyanın bütün kedilerini zan altında bırakmıştı! Zira söz konusu kediye dair en ufak bir bilgi vermemişti!

Sokak kedisi miydi yoksa ev kedisi miydi? Van kedisi olamazdı zira Van’da elektriklerin kesilmesi için seçimlere gerek yoktu! Zaten sürekli kesiliyordu! Oysa Ankara kedisi olma ihtimali yüksekti! Zira Ankara’da kedilere bir süredir Melih Gökçek bakıyordu!

Öte yandan erkek miydi dişi miydi bu kedi? Aile içi şiddet yaşamış mıydı? Kocası tarafından terk edilen dişi bir kedinin trafoya sığınmış hali miydi? Yoksa sığınma evine sığınan dişi kediyi erkek kedi “Gel konuşalım” diyerek kaçırıp trafoya mı atmıştı? Bütün bunları sormak hakkımızdı! Lakin aynı anda 40 İl’de trafolara girip elektrikleri kesme becerisine sahip olan bir kedi doğaüstü güçleri olan bir kedi demekti!

Örneğin dindar mıydı bu kedi yoksa kindar mıydı? Cuma günleri sabah erkenden kalkıp google’a giriyor bir iki ayet sallıyor muydu? Erkek ve dişi kedilerin yan yana gelip penceresi açık evlere girmesi hakkında ne düşünüyordu? Özellikle Mart ayında ulu orta yerde birbirlerine kur yapıp çiftleşmeyi ahlaksızlık sayıyor muydu? Hamile kedilerin o haliyle sokakta gezinmesi hakkında neler düşünüyordu? Köpek, kuş ve benzeri hayvanlar kediyi hamile halde görünce “Demek bu kedi sevişmişte bu hale gelmiş” deme olasılığı onları rahatsız etmiyor muydu?

Muhalif miydi trafoya giren kedi mesela? Yurt içi ve yurt dışı lobilerin, AKP iktidarını yıpratsın diye gizlice ülkeye gönderdiği kedilerinden birisi olma ihtimali var mıydı? Alman Cumhurbaşkanı ile daha önce ikili görüşmelerde bulunmuş muydu? ABD seyahatine gitmiş miydi mesela? Paralel miydi bu kedi? Pensilvanya ile arası nasıldı?

1 Mayıs’ta mesela Taksimci mi olurdu bu kedi yoksa Kadıköycü mü? Ya da 1 Mayıs’a külliyen karşı mıydı? Zafer işareti mi yapardı mesela yoksa Rabiacı mıydı? Kimdi bu kedi? Sağcı mıydı solcu muydu? Yoksa yolunu şaşırmış bir garip meczup muydu? Öyle ya kediyi öne sürüp suçu başkalarına yıkmaya çalışmak kolaydı! Asıl olan suçu işleyen şeyin bu suçu işleyip işleyemeyecek kapasiteye sahip olup olup olmadığıydı! Yoksa bütün kediler zan altında kalırdı!

Öte yandan kim ne derse desin Yerel Seçimlerin en büyük mağluplarından birisi de CHP’dir! Durum öyle gösteriyor ki Cumhuriyet Halk Partisinin AKP’den sonra ki en büyük rakibi de kedilerdir! Dolayısıyla CHP ne yapıp etmeli trafoya giren kedileri örgütlemelidir!