Alevi dedelerini maaşa bağlayalım dediğinde aklıma gelmişti! Öyle ya laik ve demokratik bir ülkenin tarafsız Cumhurbaşkanına da ancak bu yakışırdı! Alevi Dedelerini maaşa bağlayacaksın Diyanet İşleri Başkanına uçak tahsis edeceksin! Bir Cumhurbaşkanı tarafsız olunca böyle oluyor demek ki!

Doğrusunu söylemek gerekirse Erdoğan’ın “Diyanet İşleri Başkanına uçak tahsis edilsin” konuşmasını duyunca garipsedim! Ben F-16 ya da uzun menzilli balistik füze bekliyordum! Öyle ya demokratik ve laik bir ülkenin Diyanet İşleri Başkanına şöyle helalinden bir füze yakışmaz mıydı? Uçak neymiş! Uçak dediğin Acun Ilıcalı da bile var! Adam hop Türkiye’de hop Dominikte! Bir Survivor sunucusunun bile sahip olduğu uçağı ayrıcalıklı bir şeymiş gibi Diyanet İşleri Başkanına tahsis etmek ayıp değil mi?

Kaldı ki bu uygulama sırf Diyanet İşleri Başkanlığı ile sınırlı da kalmamalı! Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarına da acilen birer tane hızlı tren tahsis edilmeli! İl Müftülerine birer deniz altı, İl Müftü Yardımcılarına birer metro hattı, Cami İmamlarına da birer motosiklet tahsis edilmeli!

Öte taraftan bu ve buna benzer uygulamalar tüm yurt sathına yayılmalı, demokratik ve laik bir cumhuriyete yakışır biçimde memleketin diğer kamu görevlilerine de onlara yakışır biçimde araç gereçler tahsis edilmeli!

Örneğin başta Abdullah Gül olmak üzere eski Cumhurbaşkanlarına köşke olan özlemlerini gidermeleri için birer köşk tahsis edilmeli! Bu köşklerde ara sıra davetler verilmeli, verilen davetlere yabancı konuk bulunamayınca Türki Cumhuriyetlerinden konuklar davet edilip yemekler yenilip danslar edilmeli!

Eski Genelkurmay Başkanlarına örneğin üzerinde “Yediğin içtiğin senin olsun bari gördüklerini de unut” yazılı som altından yapılmış plaketler verilmeli! Bülent Arınç’a gözyaşlarını biriktirmesi için gümüşten tencere, Egemen Bağış’a Bakara makara suresini rahatça okuması için mini bir camii, Rıza Sarraf’a memleketi daha rahat soyup soğana çevirmesi için som altından yapılmış uzunca bir hortum, evinde yapılan aramalarda ayakkabı kutusundan milyonlarca para çıkan Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’a da mücevherden yapılmış ayakkabı kutusu tahsis edilmeli!    

Ben kendi adıma bu ülkenin bir ferdi olarak Diyanet İşleri Başkanına uçak tahsil edilmesini yeterli bulmamakla birlikte destekliyor ve onaylıyorum! Çok acilen Kocatepe Camii’nin etrafında ki tüm binalar yıkılmalı ve oraya kocaman bir Diyanet Havaalanı yapılmalı! Açılışı Cumhurbaşkanı ve Başbakan birlikte yapmalı, kurdeleyi Papa kesmeli, havai fişekleri de Melih Gökçek patlatmalı! Hadi bakalım Allah yar ve yardımcınız olsun!