Türkiye'nin, Rus savaş uçağını düşürdüğü doğru ama televizyon televizyon gezen bazı gazeteci ve yazarlar var ki durumu sanki kendisi de savaş uçağının içindeymiş gibi anlatıyorlar! Bütün hesap uçak düşürme gerekçesini haklı çıkartma adına! Bunun sonuçları ve sonuçlarının zaten kötü giden ekonomi vs şeylere vereceği zarar yada kar kimsenin umurunda eğil! Hatta içlerinden bazıları “kurşun beni de sıyırdı geçti” deyip, yüzüne gözüne yara bandı sarıp kolunu alçıya alsa ve o halde televizyona çıkıp “Canımı zor kurtardım” dese “Geçmiş olsun hacı, bunun hesabı er geç sorulacaktır” diyecek bir televizyon kitlesi de var çok şükür! Aslında buna seçmen kitlesi desek daha doğru olur ama arz talep meselesi işte! Ne ekersen onu biçersin!

Kuşkusuz bir ülkenin bir başka ülkenin savaş uçağını düşürmesi çok önemli bir olay! Bırakın bir ülkenin bir başka ülkenin savaş uçağını düşürmesini bir ülkenin bir başka ülkenin iç işlerine sözlü olarak karışması bile olay olurken bu durum elbette üzerinde durulması ve tartışılması gereken bir konu! Lakin bir şeye odaklanıp diğer yaşanılanları es geçmekte bize özgü bir şey olsa gerek!

Zira savaş uçağı, sınır, ihlal, Rusya, Putin vs. vs. derken 64’üncü Hükümetin Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onayladı! Aslına bakılırsa bu normal tabi ki de! Türkiye yaklaşık 8 ay sonra bir Kabineye kavuşuyor sonuçta! Kabine de AKP’nin kurucularından Emine Erdoğan’ın yakın arkadaşı Sema Ramazanoğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olurken, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ise Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı oldu! Ama önemli değil tabi! Nasılsa yağlama ve yıkamadan sorunlu kimi gazeteci ve yazarlar nasıl uçak düşürme işini normalmiş gibi, Türkiye zaten günde üç dört kez uçak düşürürmüş gibi, uçak düşürmek Türkiye’nin örf ve ananelerinde zaten varmış gibi anlattılarsa bunu da öyle anlatırlar artık! Hatta içlerinden bazıları “Az bile yapmış, keşke Bilal Erdoğan’ı da Ekonomi Bakanı yapsaymış” bile diyebilirler! Der mi derler! Burası Türkiye!

Tamam durum ciddi ama bu ülkede öyle şeyler yaşanıyor ki insan ister istemez her durumdan kendine yazacak bir şeyler çıkartıyor! Kuran Ayetleri için “Bakara makara” diyenler bu ülkede itibar görürken ayakkabı kutusundan para çıkartan bürokratlarda sanki hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak gezine biliyorlar! Durum böyle olunca da Alternatif Kabineyi oluşturmak şart oluyor! İşte Alternatif Kabine! Hayırlı uğurlu olsun!

Başbakan: Recep Tayip Erdoğan

Başbakan Yardımcısı: Recep Tayip Erdoğan

Başbakan Yardımcısı: Recep Tayip Erdoğan

Başbakan Yardımcısı: Recep Tayip Erdoğan

Başbakan Yardımcısı: Recep Tayip Erdoğan

Başbakan Yardımcısı: Recep Tayip Erdoğan

Adalet Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Ekonomi Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Maliye Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Avrupa Birliği Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Kalkınma Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Kültür ve Turizm Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Gençlik ve Spor Bakan: Recep Tayip Erdoğan

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Orman ve Su İşleri Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

İçişleri Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Milli Savunma Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Dışişleri Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Sağlık Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Enerji Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Kalkınma Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Milli Eğitim Bakanı: Recep Tayip Erdoğan

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Recep Tayip Erdoğan