ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) ile Almanya Ticaret ve Yatırım Birliği (ATIYAB) tarafından yeni yıl vesilesiyle geçen hafta Berlin'de verilen bir resepsiyonda yapılan konuşmalarda Alevilerin Türkiye´de Alevi ve diğer azınlıklara baskı yapıldığından bahsetmesi, toplantıya katılan Hürriyet Gazetesi Avrupa yazarlarından Ahmet Külahçı´nın zoruna gitmiş.

Zoruna gitmiş olacak ki gazetesindeki yazısında „Niye böyleyiz” diyerek Alevilere sitem etti. Aynı zamanda da Türkiye´deki yöneticilere „Bakın yine sizi savundum ha, görevimizi yapıyoruz rahat olun” diyerek göz kırptı...

Peki sayın Ahmet Külahçı ne deselerdi beğenecektiniz anlamadım? Türkiye´de hiçbir baskı yok, her şey güllük gülüstanlık mı deselerdi? İyi olurmuydu?

Ya da biz sizden daha çağdaşız deselerdi vicdanın rahatlayacakmıydı?

Siz niye böylesiniz anlamıyorum. Yani illa ki Türkiye her şeyi ile kabul edilmek zorunda mı?

Sayın Külahçı siz de çok iyi biliyorsunuz ki, yaşadığınız Avrupada dahi yüzbinlerce aydın insan Türkiye´de sırf düşüncelerinden dolayı baskı, hapis ve işkencelere maruz kalacağı için babasının veya annesini cenazesine dahi katılamamakta. Hatta cezası geçmiş dahi olsa Türkiye´ye giriş yaptığı zaman kişi tutuklanmayla karşı karşıya kalıyor.Bunu gazeteniz Hürriyet dahi defalarca yazdı çizdi. Siz niye böyle ezbere konuşuyorsunuz anlamıyorum inanın...

Alevilere ve diğer azınlıklara baskı yok demek istiyorsunuz. Soruyorum, yok mu?

Bizim Almanlar çok sinirlendiklerinde karşısındaki kişilerden kesin bir cevap istedediklerinde (ja öder nein) derler. Ben de bizim Almanların dediği gibi soruyorum. Baskı işkence hala var mı yok mu? Onu söyle... Var mı! Yok mu?

Yok diyorsanız mesele yok, size diyeceğim bir şey yok.

Ama var diyorsanız o zaman niye yüksek sesle söylemiyorsunuz. Kime yaranmaya çalışıyorsunuz. Hem nalına hem mıhına vurmak gazetecilik ve vatanseverlik değil. Gazetecilik ve vatanseverlik insana saygı duymaktır. Gerçekleri yazmaktır. Türkiye´yi sevmek onun hata ve eksiklerini söylemektir aynı zamanda...

Sonra Almanya´daki eğitim ve günlük yaşamdan istatistiklerle „Bakın bizde varsa Almanya´da da var” deyip „Neden Türkiye´yi karalıyorsunuz” demeye getiriyorsun biliyorum.

Tamam diyecek yok Almanya´da da ayrım var, bunun zaten yıllardır mücadelesi veriliyor.Söylüyoruz da, kimse inkar etmiyor. Bir tek kişi Almanya´da senin yaptığın gibi kalkıp neden Almanya´yı karalıyorsunuz diyor mu? Ya da dedi mi? Ben görmedim...

Sen zannediyorsun ki Almanya´da yaşanan istikrarsızlık ve yanlış uygulamalar gizleniyor,amaç Türkiye´yi karalamak.Yok efendim. Almanya´daki yanlış uygulama ve haksızlıkları binlerce defa yazdık söyledik. Hatta siz de yazdınız. Ama lütfen zahmet edin de Türkiye´deki haksızlıkları, baskıları ve yüzlerce defa AHİM´de işkence yapıyor diye mahkum olan Türkiye´yi de görün artık.

Ben de Türkiye´yi çok seviyorum ama senin gibi sevmiyorum. Ben yeri gelince acımasızca da eleştiriyorum. Ama yeri geldiğinde de güzel yanıyla da övünüyorum. Çünkü ben de Türkiye´de doğdum..

Evet Sayın Ahmet Külahçı gazetecilik bu size yukarıda hatırlattım gibidir bildiğim kadarıyla.

Siz de hatırlayın artık ne olur...