BDP Kadıköy ilçe örgütünde yapılan toplantıyla Şiyar Bulut ve Ali Öztürk vicdani redlerini açıkladı.

“Yapacağımız Vicdani Ret açıklamamıza gönlünde ve hayallerinde savaşsız bir dünya düşü kuran sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” çağrısına BDP ilçe başkanı, ilçe yöneticileri ve Vicdani Ret Derneği’nden katılımlar oldu.

İlk olarak Vicdani Ret Derneği’nden Gökhan Soysal savaş karşıtı bir perspektif ile vicdani reddin toplumsallaşması için çalışmalar içinde olduklarını, yapılan/yapılacak her vicdani reddi bu anlamda önemsediklerini ifade etti. Türkiye’de vicdani redçilerin çoğalması ile militer sistem geriletilerek barış içinde bir yaşamın daha kolay olacağını söyledi.

“Özgürlük ve güzellikler dolu bir ülkede ve dünyada yaşamak için, egemenlerin kurdukları iktidarlarının bir emir kulu olmayacağız“ diye açıklamalarına başlayan Şiyar Bulut ve Ali Öztürk, Roboski Çocuklarına, Enes'e, Uğur'a, Ceylan’a, Medeni'ye, Ali İsmail'e ve devlet tarafından katledilen diğer çocuklara atfederek vicdani retlerini açıkladılar.

Şiyar Bulut ve Ali Öztürk, “Ölmeyeceğiz öldürmeyeceğiz”, “borçlu biz değil devletin bizden aldıkları ile kendisidir“ diyerek halklara savaşmamak adına söz verdiklerini ifade ettiler.

Ercan Jan Aktaş / Demokrat Haber