Bir baktım yanımdan geçen gurup “Ya Allah bismillah Allahuekber” diye bağırıyor! Benim için “Acaba yanlış yerde miyim yoksa bunlar mı yanlış slogan atıyor” denilecek cinsten bir durumdu! Tam da “Ne yapar ne eder bunun sonunu tekbire bağlarlar” diye düşünürken aynı grup “Tayyip istifa” diye bağırmaya başladı! Başbakan Erdoğan’ın “Çapulcu” dediği kişilerdi bunlar!

Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon ve Beşiktaş formasını giymiş onlarca kişi hep bir ağızdan “Tayyip istifa” diye slogan atıyordu! Ev sahibi Ankara Gücü küme düşmenin acısıyla daha da yaratıcıydı! Onlar “Ankara Gücü düştü hükümet de düşecek” diye bağırıyordu! Bunlar da Başbakan Erdoğan’ın “Çapulcu” dediği kişilerdi!

Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye bağırıyordu beş on metre ileride bir gurup! Hepsi sülüsü kapmış “Tayyip istifa” diye bağırıyordu! İşçi Partililer olmalı diye düşündüm! Zira bu sıralar asker kelimesi en çok onların ağzından çıkıyordu! Meğer Osman Pamukoğlu’nun Hak ve Eşitlik partisi üyeleriymiş! Onlar da Başbakan Erdoğan’ın çapulcu dediği kişilerdendi!

İşçi Partililerle en son… Düşündüm de hiçbir zaman bir arada olmamışım! Birçok tanıdığım var içlerinde lakin bir tek ortak sloganımız yoktu! Güven Parkın hemen önünde, genişçe bir alana yayılmış ellerinde parti bayraklarıyla “Tayyip istifa” diye bağırıyorlardı! Başbakan Erdoğan’a göre onlar da birer çapulcuydu!

Kızılay meydanın en çapulcuları yetmiş seksen yaşındaki teyze ve ninelerdi. Hani otobüste dolmuşta görsek yer verdiğimiz kişilerdi onlar. Biz oturuyorduk onlar ayaktaydı! Dur durak bilmeksizin “Tayyip istifa” diye bağırıyordu! Lakin Başbakan Erdoğan’a sorsanız onlar birer çapulcuydu!

Hemen ötede bir yerlerde lezbiyen olduklarını söylemekten çekinmeyen bir başka gurup daha vardı! Kısa paltolunu, göbeğini açıkta bırakan tişörtüyle “Lambaya püf de” dövizi taşıyordu biri, diğerleri “Tayyip istifa” diye bağırıyordu! Oysa Başbakan Erdoğan’a göre onlar da birer çapulcuydu!

En küçük çapulcular altlarında bisikletlerle “Tayyip istifa” diye bağıran çocuklardı! Onların birkaç yaş büyüğü liseli gençlerdi zira aynı sloganı onlar da atıyordu! Lakin Başbakan Erdoğan’a göre onlar hem çapulcu hem de çapulcu çocuklarıydı!

Uzun bir süre Emek Partisinden arkadaşlarla birlikteydim! Alanda ayak basmadığımız yer kalmamıştı! Emek Gençliği Merkez Yöneticisi arkadaşımız Mutlu Çoşar vurulmuş hastaneye kaldırılmıştı! Başbakana göre doğuştan çapulcuyduk!

Sol ve sosyalist partilerin tamamı oradaydı. Müthiş bir dayanışma örneği gösteriyorlardı. Biber gazından etkilenen, yaralanan, acıkan, susayan insanlara yardım ediyorlardı! Birçoğu ellerinde çöp poşetleriyle yerde biriken çöpleri topluyordu. Lakin Başbakana göre hepsi çapulcuydu!

Arabası olan birçok vatandaş arabalarının arka ve ön yüzlerine “Yaralı taşıyoruz” levhası asmışlar alanı turluyordu! Lakin Başbakana göre çapulcuydu onlar!

Doktorlar, hemşireler, avukatlar, sanatçılar, mimarlar, memurlar, işçiler, öğrenciler akın akın akmıştı Kızılay meydanına. Birçoğumuz hiç tanımadığımız insanların elinden su içiyorduk. Gözüme limon sıkıyordu birisi, birisiyle ortak slogan atıyorduk! Gelgelelim hepimiz çapulcuyduk!

Başbakan Erdoğan Fas, Cezayir ve Tunus’a yapacağı ziyaretleri gerçekleştirmek için bugün memleketten ayrıldı! Giderayak yine gösterileri küçümsedi! Göstericilere üç beş çapulcu dedi! Soru soran gazeteci arkadaşlara kızdı, benim de evde bekleyen %50 seçmenim var dedi!

Daha önceki açıklamasında da zaten ağaçtan, ağaç sevgisinden bahsetmişti! Neredeyse bir tek ağaçtan akrabalarım var demediği kalmıştı! Oysa olay ağaç mevzuundan çıkalı çok olmuştu! Başta geçmişte kendine oy verenlerin belirli bir kısmı olmak üzere o çapulcu dediği % 50’nin neredeyse tamamı sokaklardaydı! Kaldı ki çapulcu olmak o kadarda kötü bir şey değildi! Zira bu ülkede iktidarlar ne zaman halka üç beş çapulcu demişse kazanan her zaman halk olmuştu. Bu sefer de öyle olacaktı.