Kasım’da aşk başkadır diye girmiştik Kasım ayına. Yalakanın, yandaşın, iş bilmezin yüzünden “Gezi bir Alevi ayaklanmasıdır” diyerek çıkıyoruz.

Neler olmadı ki Kasım ayında. Neler yaşanmadı ki? Kuşkusuz hepimiz bir şekilde takip ettik gelişmeleri.

Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye katılmasından tutun da Adana Valisinin vatandaşa “Gavat” demesine kadar birçok şeyler yaşandı.

Başbakan “Kızlı erkekli aynı evde kalınamaz” dedi, İzmir’de bir okul müdürü Başbakan’ı “Halife” ilan etti.

Emniyet “Gezi eylemcilerinin %78 Alevidir” dedi, Başbakan Erdoğan Melih Gökçek’i beşinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etti.

Bu gelişmelerin tamamına Kasım ayı süresince twitter hesabımdan bir şeyler yazmıştım. İşte bu twitlerimden seçmeler:

Gezi Alevi ayaklanmasıdır diyen Nagehan Alçı, kılınan Cuma namazları ve kurulan yeryüzü sofraları içinde bir ayaklanma ismi düşünüyor mudur?

Gezi, nasıl bir Alevi ayaklanmasıyla artık meydanlarda namaz kılındı, sofralar kurulup oruç açıldı bir tek Cem yapılmadı.

Keşke Aleviler Gezi gibi bir direnişe ön ayak olabilecek örgütlülüğe sahip olsalardı. Aleviler bu ülkede çok incindiler ama incitmediler.

Halkın %99'u Müslüman Ateistlerin, %61'i Allaha inanıyor, Gezi şüphelilerinin %78'i Alevi, %50 evde bekliyor, tüm öfkeniz Aziz Nesin'e miydi?

Ateistlerin %61’i Allah’a inanıp %13ü namaz kılıyorsa ve İslamcıların %17si hiç namaz kılmıyorsa din dersi yerine Ateizmi zorunlu ders yapın

Bakalım “Neden Alevisin, neden solcusun, Kürt olman şart mı, Kürt olmayı kendin mi seçtin gibi "tarihi" soruları ilk hangi mahkeme soracak?

Letonya’da çatı çökmesi sonucu 54 kişi ölünce Başbakan istifa etmiş. Ne adamlar var. İnsan bir dış gezi icat eder 1 hafta ortadan kaybolur.

Çatı çöküp 54 kişi ölünce Letonya Başbakan istifa etmiş. Gezide gençler öldü, Roboski’de insanlar katledildi. Bırakın istifayı özür bile yok

“Emniyet cemaate bağlandı” demekte “Polise talimatı ben verdim” demekte suçtur. Savcılarda cemaate bağlı değilse gereği yapılmalıdır.

Hatırlıyorum, 90'lı yıllarda "Sanatçı duruşu nasıl olmalı" diye tartışıp dururlardı. Barış Atay bunu gösterdi. Meğer sanatçı duruşu dik duruşmuş

AKP'yi bitirme planı. Cemaati bitirme planı. Yahu yıllardır bu ülkede Kürtleri, Alevileri bitirme planı uygulanıyor. Birinizde bundan söz edin

Bir ülkenin Başkentinde 25 yıl aynı adam B. Başkan adayı gösterilip seçiliyorsa o şehir artık kasabadır. Zira Belediye Başkanı da Şeriftir.

Kızılay ve civarında ki üst geçitlerin tamamı neredeyse altından geçilmek için yapılmış. Bazılarına tırmanmak için Nasuh Mahruki olmak lazım

HDP’yi içinde solun yanı sıra gay, lezbiyen var diye küçümseyen Arınç, içinde Sivas katliam avukatlarını barındıran partide siyaset yapıyor.

Yıllardır siyasetin en büyük sorunuydu. Gündem sıkıntısına bire birlerdi. Bugün ikisi de halloldu. Sarıgül CHP’ye türban Meclis’e girdi.

Kötü bir insanın ardından “Nasıl bilirdiniz” sorusuna “İyi bilirdik” demek neden insani bir görev olsun ki? Resmen yalan söylüyoruz.

Adam ölmüş gitmiş. Hesabını Allah tutmuş. İmam kalkmış bize “Nasıl bilirdiniz” diye soruyor. İyi de bizi niye "şirk'e" zorluyorsun ki?

Köprü yap Asya’yla Avrupa’yı birleştirdim de. Denize ray döşe Londra’yla Pekini birleştirdim de. Sonra da Kürt kardeşlerimizle aramıza duvar ör

Ramazan süresince ekranlarını Ramazanla ilgili özel programlara ayıran inanç özgürlüğü savunucuları, Muharrem Orucu başladı nerdesiniz?

Oysa öncelik o evlerde yaşanan özlemlerde olsaydı. Ocakta ne piştiği, tüpün yanıp yanmadığı, kiranın ödenip ödenemediği konuşulsaydı.

Oysa Allah “Kul hakkıyla gelmeyin” diyor. Boşa soruyorlar o zaman “Hakkınızı helal ediyor musunuz” diye. Biz etsek Allah “Gelmeyin” diyor.

Hereklistos yüzyıllar önce "Aynı nehirde iki kere yıkanmaz" demişti. Başbakan "Aynı evde kızlı erkekli kalınmaz" diyor. Artık siz hesaplayın.

Dershanelerin kapanmasıyla 40 yaş üstü öğretmenlerin işsiz kalacağı tartışılıyor. Ya atanamayıp intihar eden 25 yaş altı öğretmen adayları?

İlkokulda “Büyüyünce ne olacaksın” sorusuna “Fakir Baykurt” dediğimde “O kim lan” diyen Şeref Hoca seninde öğretmenler günün kutlu olsun.

Kız kardeşine tecavüzü “Görevimin baskısı sonucu yaptım” diye savunan İmam iyi ki Müftü falan değilmiş. Neyse, hele bir cezaevinden çıksın.

Aleviler için torununun adını Ali koyan Erdoğan, Şangay Beşlisine girmek için “En az 5 çocuk” deyip “Birinin adını Şangay koyun” demezse iyi

Erdoğan "Ahmet Kaya'ya çatal atanlar arasında Esat da vardı" diyecek ama camiye ayakkabı ile girenleri görüntüleyemeyince temkinli konuşuyor

Amed'de farklı amaçlarla da olsa "Kürdistan" diyor, Bismil'e geçip "Bölücüler" diyor. Ankara'ya dönene kadar Şiwan'ı kovmazsa iyi.

Alevilerde olmadığı halde “İftar yemeği” düzenleyenler yakında “Hz Hüseyin Cinayetini Soruşturma Komisyonu” kurduk derlerse şaşırmamak gerek

Muharrem iftarı diye bir şey icat edip protokol ile aşure içmek "Bi keresinde bi aşure yemiştik, Hüseyin'mi ölmüştü neydi" demek gibi bir şey

Torunun adını Ali koyarak “Bende Aleviyim” sözüne destek olunmaz. Sivas’ta 33 Alevi can yakıldı ve birinin adı Ali değildi. Neyin peşindesin?

Önümüzde ki sene Türkçe Olimpiyatları Adana’da düzenlensin. Adana Valisi “Gavat” ve “Kavas” kelimesini 500 kez cümle içerisinde kullansın.

Şu AKP’liler birbirlerini düzeltmeye ihtiyaç duymadan bir cümle kuramayacaklar mı? Yazık birde yıllardır Türkçe Olimpiyatları düzenliyorlar

Ha yaşını küçültüp Seyit Rıza’yı asmışsınız ha yaşını büyütüp Erdal Eren’i asmışsınız. İkisi de faşizmdir. Biri soy kırım öteki sol kırımdır.

Kenan Evren yıllardır Gülhane Hastanesinde yatıyor. Bana kalırsa sadece darbeden değil Gülhane’ye tecavüzden de yargılanmalı.

Başbakan Erdoğan “Dünya gerçekten de bir öküzün sırtı üstünde" dese öküzün rengini, kilosunu söyleyecek Bakanlar var bu ülkede.

AKP’li bir vekil “Erdoğan’a dokunmak ibadettir” demişti. Muğla’da bir okul müdürü de “Halife” demiş. “Hac” kaldırılırsa şaşırmamak gerekir.

Aboneler bir başka haz duyar, elektrik, su, doğalgaz, telefon faturasını yatırıp da sevişmek için yatağa girdikleri zaman.