Emek Partisi Susuz (Cilavuz) İlçe Örgütü üyesi kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

''Mirabel Kardeşler''ı anan Emek Partili üç kadın; Hürriyet Zariç, Meltem Zeyrek, Fergül Zengül Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için uluslararası mücadele gününde Afganistan'dan, Fransa'ya dünyanın birçok ülkesinde kadınlara karşı şiddet ve cinayetlerin hız kesmeden devam ettiğini ifade ettiler.

''Artık yeter! Kadın cinayetlerine dur diyoruz '' denilen açıklamada, “Dünyada ortalama her gün 137 kadın eşi ve akrabaları tarafından katlediliyor. Türkiye' de gün başına en az 1 kadın öldürülüyor. 2019 yılında 474 kadının öldürüldüğü ülkemizde 2020 de erkekler tarafından öldürülen kadın sayısı 300 iken 170 kadın ise şüpheli bir şekilde ölü bulunmuş durumda. Çoğu zaman ölümle sonuçlanmayan, öldürmeye teşebbüs suçlarıyla da yüz yüze kalan kadınlar;  Evde eş ya da bir akraba, işyerinde patron veya ustabaşı, eylemlerde polis copuna maruz kalarak her türlü tacizin muhatabı oluyorlar” denildi.

''Kadın cinayetlerine dur demek, Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne dur demek hepimizin görevi '' diyen EMEP'li kadınların açıklaması şu şekilde:

''25 Kasım 1960 tarihinde üç Devrimci kadın Maria Mirabel, Minerva Mirabel, Patria Mirabel... ''Kelebekler '' , ya da bilinen isimleriyle Dominikli devrimci kadın yoldaşlarımız '' Mirabel Kardeşler '' kadın cinayetlerinin ne ilk ne de son kurbanları oldular. Bir ülkede diktatörlük varsa orada diktatörlüğe karşı mücadele de vardır. Demokrasi, eşitlik, insan hak ve özgürlükleri mücadelesi de olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Dominikte diktatörün parmağı Mirabelleri defalarca hedef gösterdi, ' terörist ' dedi. Defalarca tutuklandılar, yılmadılar. 25 Kasım 1960' da diktatörün gizli polisleri yaptıkları cinsel saldırının ardından ' Mirabel' leri sopalarla döverek katlettiler. İşledikleri cinayete 'kaza süsü' vererek dünyanın diğer kendisinden sonra gelen diktatörlerine Kenan Evren'lere, İdi Amin'lere... Ne kadar benzediklerini kanıtladı. Diktatörler birbirine benziyor evet! Ama mücadeleci kadınlar da birbirlerine benziyorlar. Kan emici diktatörler tarihin çöplüğünde yerlerini alırken, Mirabel Kardeşler Eşitlik, Demokrasi ve Sosyalizm mücadelesinde bir mihenk taşı olmaya devam ediyorlar. Toplumsal cinsiyet eşitliğini, şiddetin önlenmesini kendine amaç edinen İstanbul Sözleşmesini fesih kararı alan, tek adam, tek parti diktatörlüğünün kadın katliam ve şiddeti konusunda nerede durduğu aşikardır. Kapitalist devlet şiddete göz yumuyor, adeta katilleri cesaretlendirip onlara akıl almaz ceza indirimleri uygulayıp erkek şiddetinin sırtını sıvazlıyor. Bu gidişat ancak işçi ve emekçilerin bir parçası olan emekçi kadınların ortak, birleşik devrimci mücadelesiyle çözülür. ONLAR; Öldürüldüklerinde Patria 36, Minerva 34, Maria Teresa ise 24 yaşındaydı. Hala genç, hala direngen ve hala dünyanın dört bir yanında mücadeleye devam ediyorlar. Selam olsun Mirabel Kardeşlere... Selam olsun emekçi kadınlara!