ETYEN MAHÇUPYAN: 'PKK OLMASA, AKP DİNK CİNAYETİNİ ÇÖZERDİ'

Zaman Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, İMC Televizyonu'nda dün gece katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarla şaşırttı.

Hatırlanacağı gibi Etyen Mahcupyan Hrant Dink katledildikten sonra bir dönem Agos Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğini yapmıştı. Hrant Dink’in yakın arkadaşı olan Mahcupyan Dink gibi sosyalist görüşlere sahip biri değildi. Bu nedenle Agos’ta Dink’in yerine geçmesi eleştiri konusu yapılmıştı.

Taraf’tan Zaman’a geçen Mahcupyan hükümeti destekleyen, sol karşıtlığını vurgulayan yazılarıyla biliniyordu.

“AKP DAHA İYİ YAPARDI”

Zaman Gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, İMC Televizyonu'nda dün gece katıldığı bir programda ilginç açıklamalar yaptı. AKP iktidarının tüm olumsuzluklarının Kürt meselesi ve PKK’nin varlığından kaynaklandığını iddia eden Mahçupyan, “Kürt meselesi olmasa veya çözüm yolunda olsa AKP daha iyi işler yapardı. PKK ve Kürt meselesi olmasaydı Hrant Dink davasında daha cesur karar verirdi” dedi.

"AKP HÜKÜMETİ TECRÜBESİZ"

Zaman yazarı, “AKP'nin, PKK'ya güvenmediği için onu zayıflatarak çözüme gitmek istediğini, bu yüzden de asker ve polise güvendiğini” savundu. Hrant Dink cinayetinin aydınlanmaması konusunda AKP hükümetinin tecrübesiz  dolayısıyla, “kandırılmaya müsait” olduğunu ifade eden Mahçupyan, “AKP şans ama kandırılıyor, İslami kesim en önemli güç o da kamusal alana çıkmıyor, İslami aydınlar da zayıf” diye konuştu.