Kripto borsa endüstrisi, piyasada ortaya çıkan birçok yeni projenin dijital varlıklarla ilişkilenmesi sonucunda gelişmeye başlamıştır. Artık NFT'ler, metaverse'ler ve GameFi projeleri zirveye ulaşmış durumda. Dijital varlıkların fiyat oranları değişken olduğundan ve günlük olarak sürekli fiyat oynaklığı yaşadığından dolayı canlı kripto borsa işlemleri yapmak geliri artırmanın popüler bir yolu haline geldi. 

Alım satım yapmak için birçok strateji kullanılmaktadır. Bazılarını, yeni başlayanlar kolaylıkla uygulayabilir, bazılarını da uygulamak için deneyim gerektirir. En iyi kripto borsaları yatırımcılara günlük olarak çok sayıda alım satım aracı kullanma imkanı sunar. 

İşte bazıları:

  • staking;
  • marj ticareti;
  • futures;
  • spot alım satımı v.b.

Tüm bu işlemleri canlı kripto borsa platformlarında bulabilirsiniz. 

Kripto borsası, alım satım yapabileceğiniz ve para kazanabileceğiniz bir platformdur. Bazı platformları dünya çapında kullanabiliyor iken, diğerleri hükümetin daha sıkı düzenlemeleri nedeniyle bazı ülkelerde sınırlı olarak faaliyet göstermektedir. 

Bu makalede, Avrupa’nın en büyük iki borsası hakkında ve Birleşik Krallık'ta hangi borsanın en iyi ve en güvenilir kripto para sitesi olarak kabul edildiğini öğreneceksiniz. 

eToro

Bu borsa, kripto para satın alabileceğiniz popüler bir kripto borsasıdır. Borsada, en popüler olanlar da dahil olmak üzere, 120'den fazla dijital varlık bulabilirsiniz. 

eToro, demo token’leri ile ücretsiz olarak demo alım satım yapmanıza izin verir. Böylece kendi paranızı kaybetme riski olmadan alım satım stratejileri uygulayabilirsiniz.

Platform, alım satım için %1 komisyon ücreti uygulamaktadır. Para yatırma ve çekme işlemleri USD cinsinden gerçekleşir, bu nedenle başka bir para birimine dönüştürmek ve nakde çevirmek isterseniz bir ücret ödemeniz gerekir. Çekim işlemi için komisyon ücreti 5 dolardır.

Bu borsa İngiltere'de yaygın olarak kullanılmaktadır. İngiltere'deki müşteriler , eToro Money uygulaması üzerinden takas ve çekim işlemlerini ücretsiz olarak yapabiliyorlar. Ayrıca, uygulama anında transfer yapmakla birlikte, fonları güvenli bir şekilde depolamak için cüzdan olarak da kullanılmaktadır. 

WhiteBIT

2 milyondan fazla kullanıcısı ile Avrupa pazarında faaliyet gösteren genç bir kripto borsası. Banka kartınızı kullanarak fiat parayla kripto satın alabilirsiniz. Her bir banka farklı komisyon ücretleri uyguladıkları için işleme devam etmeden önce işlem yapacağınız bankanın şartlarını kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Ayrıca WhiteBIT borsasında 400 işlem çifti ile alım satım, süresiz futures işlemleri, stake yapabilirsiniz ve borsada alım satım işlemleriniz için birçok özellik bulabilirsiniz. 

Piyasada tüm işlemler için ortalama %0,10 komisyon ücreti uygulanır. Her bankanın uyguladığı ücretler farklı olduğundan dolayı, bir kartı WhiteBIT hesabınıza eklerken bunun farkında olun. 

Platformu hem yeni başlayanlar hem pro kullanıcılar kolaylıkla kullanabilir. Ayrıca, demo token’lar ile alım satım yapabilir, becerilerinizi geliştirebilirsiniz. 

WhiteBIT, Birleşik Krallık'taki en iyi kripto para borsası olarak kabul edilir çünkü yeni başlayan kullanıcıların kolaylıkla kullanabileceği birçok araçlara ve özelliklere sahiptir. İşlem ücretleri, işlem tutarının hacmine bakılmaksızın düşük uygulanmaktadır.