OHAL egemenliğinin hüküm sürdüğü Türkiye'de #HAYIR mı dediniz? O zaman toplumsal bir çıkış yapıyorsunuz, OHAL'in yarattığı yeni hukuksuzluklara karşı çıkıyorsunuz demek oluyor. Bu çıkış neye karşı? OHAL yapısının yarattığı ve milyonları barındıran EVET sürüsüne karşı. Bu evetçiler tanıdık gelmiyor mu? Bknz. Adolf Hitler'e biat eden milyonlar.

Tamam, haklıyız, örneğimiz çok yerinde. Ama günümüzde ölüm kusarak milyonları arkasına alan diktatörleri tanımlarken Hitler'i örnek vermek biraz can sıkmadı mı sizce? 2000'lerin siyasi darbesinin getirdiği zulmün 1980 darbesinden aşağı kalır nesi var ki "neredeyse 1980 darbesi gibi" diyoruz? Korku imparatorluğu yaratan çağımız liderleri için "günümüzün Hitler'i" diyerek günümüz diktatörlerine biraz haksızlık yapmış olmuyor muyuz? Tarihe geçmelerini engellemiş olmuyor muyuz?

Hitlere haksızlık etmeyin arkadaşlar(!) Bırakalım bugünküler de tarihe geçsin. Aslında burası tarihin çöplüğü ama onların istediği de bu olsa gerek. Adolf Hitler insan üstü katliamlar yaparken tarihe geçeceğini biliyordu. Tarihe geçti mi? Geçti. Amacına ulaşmış oldu mu? Oldu. Hemen kanıtlayalım. Hitler'in 'en şirin' özelliğine değinelim. Adam tarihin en büyük sanat eseri koleksiyonerlerinden biri. Şaka değil, sanat aşkı var bu diktatörde.

Hitler, Führer Müzesinde toplamak üzere başta Fransa olmak üzere, işgal ettiği ülkelerin müzelerinden binlerce sanat eserini Almanya'da topluyor. Bunlar arasında Rafael, Ruben, Van Dyck, Rembrandt, Picasso ve Matisse gibi ustaların eserleri de vardı. Hitler, bu eserlere de katliam gerçekleştirdi. Binlerce eseri yakarak insanlık tarihinin önemli kısmını tahrip etmiş oldu. "20 Mart 1939'da 1004 adet resim ve heykel, 3825 adet suluboya, baskı ve çizim Berlin İtfaiyesi'nin bahçesinde ateşe verildi." (BBC) Özellikle gençlerin ahlakını bozuyor gerekçesiyle "çöplük" dediği modern sanat eserlerini yok etti. Bu bir katliamdır dostlar. Ve Hitler tarihte "büyük bir isim".

Yüzbinlerce insanı adice katleden Hitlerin mitinglerinde yüzbinlerce insan "EVET!" diye haykırıyordu. Bu robotik mekanizmanın her "EVET"i yeni katliamlara neden olurken, mirasını da geleceğe taşıyordu.

Her diktatöre "Adolf Hitler gibi" dersek, çağdaş uygulama konusunda (siyasi, sanat, fiziksel saldırı) Adolf'u aşanları tarih çöplüğüne atmamış oluruz. Haklarını yememeliyiz.