1979 İslam Devrimi, İran'da özellikle kadınların yaşamında köklü değişikliklere yol açtı. Kadınların özellikle nasıl giyindikleri, saçları hep mercek altında oldu. Eski Şah 1930'lu yıllarda peçeyi yasaklamış ve polise kadınların başörtülerini zorla çıkartmaları emri verdi. Ancak 1980'li yılların başında yeni İslami yönetim, tüm kadınların başörtüsü takmasını zorunlu hale getirdi.
İslam Devrimi'nden önce İranlı kadınlar için yaşamın nasıl olduğunu ve o zamandan bu yana nasıl değiştiğini gösteren fotoğraflar:
DEVRİMDEN ÖNCE
1977'de Tahran Üniversitesi'nde öğrenci olmak: İran'da devrim zamanında da zaten çok sayıda kadın üniversite eğitimi alıyordu, ancak ilerleyen yıllarda üniversiteye giden kadın sayısında büyük bir artış oldu. Bu kısmen, yetkili makamların kırsal kesimdeki muhafazakâr aileleri, kızlarının evden uzakta eğitim almasına izin vermeye ikna etmeyi başarmasından kaynaklandı.
1960'lı yıllarda İran'da büyüyen York Üniversitesi Kadın Çalışmaları Profesörü Barones Haleh Afşar, "Kadınların üniversiteye gitmesini engellemeye çalıştılar, ama öyle bir tepki oluştu ki, dönmelerine izin vermek zorunda kaldılar. Bazı eğitimli insanlar İran'ı terk etti ve yetkililer ülkeyi yönetebilmek için hem erkekleri hem de kadınların eğitim görmesi gerektiğini fark ettiler" diyor.