Genel seçimler yaklaştıkça hırçınlaşan AKP hükümetinin hedefinde bariz HDP var. AKP hükümeti bir yandan milliyetçi kesimin oylarını almak için çabalarken, bir yandan da bölgedeki Kürtlerin de oyunu almak istiyor.

Peki bunu nasıl başarabilir? Tabi ki HDP'yi hedef alarak.

AKP hükümeti, HDP ve HDP seçmenlerine nefret söylemlerine devam ettikçe milliyetçi kesimin hoşuna gidiyor. Bunu anlamak çok basit.. Bu söylemleriyle Kürt seçmenlerinden oy kaybedeceğini ve oy alamayacağını da biliyor.

Böylece bir diğer plan devreye girdi: HDP'yi ve yöneticilerini karalama kampanyası!

Selahattin Demirtaş'ın uçakta bir yolcu ile tartışması öyle bir lanse edildi ki, böyle bir ülkede yaşamaktan ben utandım! Bu tartışmanın böyle bir dönemde gündeme gelmesi çok normal mi sizce? Ya da o yolcunun söyledikleri?

Değil!

Bu tartışmanın arka planında yine AKP hükümeti var!

Selahattin Demirtaş'ın söylediklerini sansürleyen medya niyetini zaten ortaya koydu. Ha bir de o yolcunun söylediği bazı sözler de sansürlenmedi değil..

Mesela: ''Ben 30 yıllık Hizbullahçıyım!''

Bunu diyen Abdulvahap Kaplan’ın Hüdapar’ın kanalı olan Reber Tv’de Umut Kapısı Programın yapımcısı olduğu da iddia ediliyor.

Abdulvahap Kaplan’ın yanındaki kişinin de olayı ulusal medyaya yaymak için görüntülediği söyleniyor.

Abdulvahap Kaplan önceden organize olduğu düşünülen bir şekilde bindiği uçakta Selahattin Demirtaş’a “1 Kasım için tekrar sokak talimatı verdin ABD'li dostlarının yanına gidiyorsun” diye sataşıp tahrik ediyor. Selahattin Demirtaş’ın kendisine “Terbiyesiz” demesi üzerine de uçakta bağırmaya devam etdiyor. Bir yandan da yaşananları servzi etmek için kaydediyorlar.

Hizbullah, bölgede eli kanlı bir katildir!

Bölge halkı bunu çok iyi biliyor..

Yani hiç boşuna masum rollere girmeye gerek yok. Kısacası bu HDP'ye yapılan linç kampanyasıdır. Her zamanki gibi aktörler belli.. Siyasi parti kapatmaya karşı olan hükümet, 'vurun abalıya' mantığından da vazgeçmelidir.

Geçtiğimiz günlerde Hasan Cemal bir yazısında: ''Maalesef karamsarım, gidiş iyi değil!'' diye, gidişatı güzel bir şekilde özetledi.

Evet, gidiş ciddi şekilde iyi değil!

Bu nefret söylemleri ve cepheleşme artmaya devam ettikçe büyük bir felaket kaçınılmaz!

AKP, kendi çıkarları ve hırsları için büyük bir felakete zemin hazırladı. Bölge halkı ve HDP seçmenlerinin, genel seçimde AKP hükümetinin oyunlarına iyi bir cevap vermesi gerekiyor.

Hepimiz karamsarız.

Endişeli bir şekilde gündemi takip etmeye devam edeceğiz..