Türkiye’deki rejim kendisini yenilemek, etrafından faydalananları mutlu etmek için bir konu belirliyor, bir gündem yaratıyor bir haber yayıyor ve arkasında bütün Alevi yazar, çizer, dede, önder, başkan veya ileri gelen görüntüsündekiler kaleme sarılıyor, sosyal medyaya, radyo veya televizyon kanallarına koşuyor....o konuda söyleyecek bir söz için boy gösterisine başlıyor. Kariyerleri isyan edecek ya, egolar tatmin olacak ya?...

....ve... Koş Ali Koş... Coş Ali Coş..

Yorum.. yorum... analiz.... analiz.... tespit..... tespit... tahlil... tahlil... sıralama başlıyor!

En azından şu son 1000 yıllık tarihinizi hep Sünnilerin yazdığı çizdiği, yönetip yönlendirdiği ve dinsel yaşam sistemine bağıtladığı 'kara lekeyi' temizleyin. İran, Ermenistan, Rusya, Irak, Mısır ve Avrupa'da saklanan tarihi temizleyin bari... Her belirlenen gündemin peşinden koşmayın, bir gündem de siz belirleyin eğer samimi iseniz!

Egemen ulus, egemen sınıf, egemen dinsel inanç seni egemen yapmaz, her dönem köleliği dayattı bundan sonra da öyle olacak! Minaresiz camilerin sayısındaki çoğalma, yazar çizerindeki artış, kitap sayfalarındaki kabarış senin kazanım sağladığına işaret etmez.  Bulandırılmış 1000 yıllık tarihini daha da bulandırır!

Tarihini yazan onlarca yazarın yüzü aşkın kitabında sen yoksun, aslında! Yazılanlar Alevilik değildi... Bir tespitle yerin belirleniyordu! Mezopotamya ve Anadolu'dan koparılıyordun, Arap çöllerine savuruluyordun sen! Oysa en az beş bin yıldır Mezopotamya ve Anadolu'da yaşıyordun ve her ikisinden uzaklaştırılıyordun sen..

Koş Ali Koş... Coş Ali Coş

Peşinde koşturursun yaratılan suni gündemlerin ve kendine bir görev çıkarırsın bu soyut gündemlerde ve koşarsın hep... 1000 yıldır koşuyorsun ve hala koşarsın... Takiyye yapa yapa...Asimilasyonu sindire sindire koşarsın gündemlerinde ve hem de su gibi akıyorsun sen... Şahları.. İmamları... Pirleri... Sultanları... geçtik şimdi ve yeni gündemlerle hava sımsıcak yapıldı senin için... Pardon gündem ne idi?

Hacca 100 dede gidecek (miş)... Cami cemevi aşevi.. Cemevleri ibadethane kabul edilecek mi?... Diyanet lağvedilecek mi?... Zorunlu din dersleri kaldırılacak mı?... Madımak müze olsun mu?.... Tunceliler Hz Muhammed'in 22. kuşaktan akrabaları mıdır?.. Alevilik islamın bir mezhebi midir?... Bizim Ali başka Ali midir?...

Koş Ali Koş... Coş Ali Coş…

Sen ne yaparsın? Nereye koşarsın ve koştukça neden coşarsın? Koşturuldukça sana yolda bir şey bulaştırıyorlar mı dersin? Yeryüzünde inançları ve toprakları için eli kana bulanmamış ve bayrakları kanla çizilmemiş tek iki halk var birisi dünyanın batısındaki Amerika kıtasındaki Kızılderililer, ikincisi ise Anadolu ve Mezopotamya’nın ortasında ki Aleviler'dir.. İkisi de saf ve temiz ve bir o kadar da 'ahmak'... Piyasa tüccarlarınca kandırılan, yönlendirilen ve yönetilmeye çalışılan halkların tarihi, kültürü, toprakları, inanç ve yaşam tarzları egemen sistemlere peşkeş çekildi, egemen dinlere payanda edildi.

Türk İslam sentezi 1410 yılından bu yana seni kendisine çekerek emiyor, sıvazlayarak eritiyor ve sen daha dirilmeye çalışıyorsun, bunu yaparken de beceremiyorsun! Ne olduğunu söyleyemeyecek kadar zembereği boşalmış tarihsel saat gibisin! 1410-2010 tam 600 yıldır sürükleniyorsun acılar içerisinde, kıvranıyorsun yanıklar içerisinde ve şaşa dönmüşsün alaca karanlığında yeryüzünün...ve sen nesin?.. ve sen kimsin?... hala bu hesaplarla uğraşacak kadar talan edilmiş tarihinle yüzleşirken de son derece safsın!

Koş Ali Koş... Coş Ali Coş

Yarım aydın ve alevi esnaf koşturur, yoruluncaya kadar! Sonra bir gündem daha düşer orta yere yine yeni bir eğlenceymiş gibi görev edinir medya! Halkla buluşma, birleşme, tarihinle birleşme ve güneşin yüzüne çıkarma yok... Yine bir sistem yazarına muhtaç koşturmaca başlar!

Yeryüzündeki insanlık, toplumlar ve sınıflar tarihinden koparılarak sana bir tarih yazıldı, yazılıyor ve sen buna inanmak için de koşturdun, koşarken de coşardın! Sen diğer dünyalılardan ayırt edilerek ''Güneş'' yapıldın.. 'ışık' yapıldın.. 'yıldız' yapıldın ama hiç dünya'lı bir insan ve topluluk yapılamadan koşturuldun...

Koş Ali Koş... Coş Ali Coş

T.C Kültür bakanlığınca 100 dede Kerbala'ya gönderilecekmiş! ... Yakında Alevi esnafları, dernek yöneticileri, vakıf yöneticileri, minaresiz camilere döndürülen cemevi ve yarım aydınları da götürürlerse şaşırmam! 900 yıl önce Şah yoluyla girdin İslam alemine, 600 yıl önce Bektaş'ın yoluyla Türk-islam sentezine davet edildin, 400 yıl önce İmamın yoluyla Kerbalaker edildin ve elbette Haccı da hak ettin, 2014'te..

Koş Ali Koş... Coş Ali Coş..

Kerbala'ya koş... Mekke'ye koş... Medine'ye koş... Necef'e koş...  Ali'ye koş... Arabistan'a koş ve koşarken de coş.. Coş ki döndüğünde yeni bir coşku yaratasın minaresiz Cemevlerinde!

Tarihinde hep koştun ve her zaman da coştun ! Fakat sel olamadın, şelale olamadın ve hep Kızılbaş olamadan koşturdun! Heyecan ve umut veremedin milyonlara!

Koş Ali Koş... Coş Ali Coş..