Kızılay’a kan bağışı, depremzedelere, sokak çocuklarına, köy okullarına yardım, mavi kapak ve hayvan barınaklarına destek gibi kampanyalarla toplumsal duyarlılığını ortaya koyan Beşiktaş’ın taraftar grubu çArşı, son olarak otizmli çocuklara el uzattı.

“çArşı otizmli çocuklara koşuyor” isimli proje çerçevesinde, yardımseverlerin gönderdiği malzemeler, taraftar grubunun deposunda toplanmaya başladı. Diğer takımları tutan taraftarlar da konuya duyarsız kalmadı. Fenerbahçeli ve Galatasaraylılar çArşı grubuyla ortak hareket edeceğini duyurdu. çArşı, organizasyon kapsamında Otizm Federasyonu’yla da işbirliği yaptı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre İstanbul Valiliği, organizasyona izin vermedi. Otizm Federasyonu’nun valilikle görüşmeleri de sonuç vermedi. Böylece yasal bir statü kazanamayan proje başlamadan bitti.

Organizasyonla ilgili çArşı sözcüleri ise şunları söyledi: “Gezi’yle başlayan çArşı alerjisi sürüyor. Otizmli çocuklara destek olmak için başlattığımız proje valilik izni alamadığımız için yolun başında sona erdi. İstanbul Valiliği bize herhangi bir gerekçe de göstermedi. Aynı sıkıntıları, köy okulları projesinde de yaşamıştık. Devlete ait ve iktidara yakın kurumlar bizi desteklemek yerine köstek olmuştu.”