Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren 33 gençten biri olan Uğur Özkan’ın arkadaşları Bahçelievler’de “Uğur Özkan Çocuk Kültür Evi” açıyor. 7 - 13 yaş arasındaki çocukların gidebileceği kültür evinde drama, tiyatro, resim, dans, İngilizce, matematik eğitimleri verilecek.

Seyhan Avşar'ın Cumhuriyet'te yer alan ahberine göre, Uğur Özkan’ın sevenleri önce Uğur Özkan Kültür Evi İnisiyatifi’ni kurdular. İnisiyatif üyeleri yoğun çaba ve emek sonucu önceki gün temizliğini yaptıkları kültür evini bu ay içerisinde açacak.

Özkan, vaktinin büyük bir kısmını Bahçelievler’de geçirdiği için adres olarak burayı seçmişler. Mahalleli ilk önce mesafeli durmuş. İşin aslını öğrenince de gençlere destek olmuşlar.

Özkan’ın arkadaşı Gökan Özer (23), “Uğur çocukları çok severdi. Savaşta yakılıp, yıkılan çocuklara oyunca götürmek için Suruç’a gitti.

Uğur’un yarım bıraktığı hayalleri tamamlayacağız” dedi. Özer, evin, araç gereç ihtiyacı için de dayanışmaya çağırdı. Özer, “Bu projeyle içimizde bir umut yeşerdi. Her görüşten ailenin çocuğunun buraya gelebilmesini istiyoruz. Herkesin dayanışmasını bekliyoruz” diye konuştu. Uğur Özkan’ın çocukları çok sevdiğini vurgulayarak, “Uğur’u en güzel bu şekilde yaşatabilirdik. Uğur işi gereği Somali’ye gitmişti. Ordaki çocuklarla bir çok fotoğraf çekmişti” dedi.