Biri Strasbourglu, biri Berlinli iki arkadaş ceplerinde bir kuruş olmadan 80 günlük dünya turuna çıkıyor.

Muammer Yılmaz (38) ve Milan Bihlmann (27), ceplerinde hiç para olmadan 80 günlük bir dünya turuna bugün başlıyor. Her arkadaş, bu yolculuk boyunca kalabilecekleri, uyuyabilecekleri veya bir yerden bir başka yere gitmelerine yardım olabilecekleri konusunda insanların cömertliğine güveniyorlar.

AFP'ye göre Strasbourglu fotoğrafçı Muammer Yılmaz, cepte hiç para olmadan yola çıkmanın kendilerini insanlara yönelmeye ve onlarla paylaşımda bulunmaya zorlayacağını söylüyor. Yılmaz, "dünyanın her yerinde iyi insanlar olduğunu" göstermek istiyor.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Eiffel Kulesi'nde önünden harekete geçecek olan Yılmaz ve Bihlmann, Doğu'ya gitmek için bir yöntem bulmayı umuyorlar. Her iki arkadaş, önce Avrupa'yı, ardından Türkiye, İran, Hindistan ve Tayland üzerinden Asya'yı dolaşmak istiyor.

Yılmaz ve Bihlmann'a göre bu yolculukta en zor olan, San Francisco ve New York'a gitmeden önce Pasifik'i geçmek olacak. Yolculuklarını filme almayı ve Facebook üzerinde yolculuklarına ilişkin bilgi paylaşmayı önlerine koyan iki arkadaş, prensipte 28 Kasım günü Eiffel'e geri dönmeni umuyor.