Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten yapılan çağrılar ile Malatya'da sokağa çıkanların içinden ırkçı bir grubun, Alevilerin çoğunlukta yaşadığı Paşaköşkü Mahallesi'ne yönelik saldırı girişimleri oldu.

DİHA'nın haberine göre; araçlarla gün boyu mahallelilere hakaret edip provokasyon girişiminde bulunan grup, ilerleyen saatlerde mahalleye saldırı girişimi yaptı. Mahalle Camii önünde toplanan mahallelilerin gruba karşılık vermesi üzerine arbede yaşandı.

Olay yerine gelen polis, havaya ateş açarak olayları durdurmaya çalıştı. 

Mahallelilerin direnişi karşısında geri çekilen grup, daha kalabalık bir şekilde mahalleye girme girişiminde bulundu. Mahallenin giriş çıkışları çevik kuvvet tarafından kurulan barikatlarla kapatıldı. 

Mahallede gerginlik devam ederken, halk yeni olası saldırıları karşısında nöbet tutmaya başladı.

CHP'Lİ AĞBABA: ŞU ANDA HER HANGİ BİR SALDIRI YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'daki duruma ilişkin Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

Ağbaba'nın açıklamaları şöyle: “Malatya Paşaköşkü ile ilgili bilgi kirliliği var. Araç trafiğine tamamen kapatıldı. Yetkililerle takip ediyoruz.

“Malatya Emniyeti ile irtibat halindeyim. Paşaköşkü Yeşilyurt Caddesi'ne çıkan tüm yollar kapatıldı.

“Çok fazla bilgi kirliliği var. Lütfen dedikodulara itibar etmeyin. Gerekli tüm girişimleri yapıyoruz. Paşaköşkü Mahallesi'nde şu anda her hangi bir saldırı yok.”