Emel Müftüoğlu ve birkaç yakın dostuyla deprem bölgesine giden Aksu, twitter sayfasına da “Hiçbir battaniye sevgi kadar ısıtmaz” ifadesini yazdı. Aksu yıllar önce “Farkındayım” isimli klibinin çekimi için gittiği Van’da bu kez depremzedeleri ziyaret etti.

Dağönü Köyü’nde giden Aksu ile Müftüoğlu gözyaşlarına engel olamadı. Aksu, “İlkyardım görevlisi ‘Hiçbir battaniye sevgi kadar ısıtmıyor Sezen Hanım’ dedi. En iyi sözü o söyledi. Daha iyisini söylemek mümkün değil” dedi.

Müftüoğlu ise ağlayarak “Birkaç gün sonra herkes kendi derdine düşecek, onu engellemek lazım” diye konuştu.

SEZEN AKSU: KÖYLERE GİDİNCE AYARIMIZ BOZULDU

Emel Müftüoğlu ile birlikte Van’a gelen Sezen Aksu, kent merkezindeki çadırkenti, 3 köyü ve hastaneyi gezdi. Radikal, ziyaretleri sırasında basın mensuplarından uzak kalmayı tercih eden Aksu ve Müftüoğlu’nu kaldıkları otelde buldu. Aksu, “İnsana insan lazım. Göz göze el ele olmak birazcık iyi geldiyse… Bu kadarcık yararımız olmuştur inşallah. Soğukkanlıyız ama köylere gidince ayarımız bozuldu” dedi.

Konserleri nedeniyle dönmek zorunda olduğunu anlatan Aksu, “Şöyle adamakıllı bir tekrar gelmek gerekiyor. Yine geleceğim ama biraz tenhalaşınca geleceğim” diye ekledi.

Yardımları doğru yere gönderebilmenin önemini vurgulayan Aksu “Gidince kurcalayacağım, POPSAV’ı harekete geçirmeyi düşünüyorum, herkes niyetli ve çok hazırız. Ama nereyi bulacağız? Ulaşılanlar var ve bir de ulaşılamayanlar var. Yardım ulaşılamayanlara gidince çok daha makbule geçiyor. Elimden geleni yapacağım” dedi.

VAN’A HER GÜN DEPREM

Emel Müftüoğlu yardımların sürekliliğine dikkat çekti: “Birkaç gün sonra herkes kendi yaşantısına dönecek. Unutmamamız, takip etmemiz gerekiyor. Para toplandı, hani nerede? İnsanların 5 lirası yok. Asıl sorun bu insanlar zaten sürekli depremde yaşıyor. Hiçbirinin işi gücü yok.”

Sezen Aksu ve Emel Müftüoğlu VAKAD'ın (Van Kadın Derneği) deposuna da gittiler. Uyku tulumu ve çocuk kıyafetleri götürdüler. Dernekten Zozan Özgökçe ziyaretin kendileri için moral olduğunu söyledi.

(MİLLİYET/RADİKAL / SERKAN OCAK)