İSTANBUL- Seyhan Doğan'ın babası Ramazan Doğan'ın ardından Hayrettin Eren'in babası Kemalettin Eren de, sarılacak bir mezar taşı bulamadan hayata veda etti. Kemalettin Eren'in cenazesi bugün Avcılar'daki Ambarlı Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Hayrettin Eren, 21 Kasım 1980'den beri kayıp. Eren, arkadaşı Ahmet Öztürk ile buluşmaya gittiği İstanbul Saraçhane'de gözaltına alınarak Karagümrük Karakolu'na götürüldüler.

Anne Elmas Eren, haberi alır almaz karakola gitti ve gözaltı kayıt defterinde oğlunun adını gördü. Karakoldakiler, Hayrettin Eren'i Gayrettepe'deki Siyasi Şube'de gördüklerini söylediler. Şubeye giden annesi, oğlunun gözaltına alınırken kullandığı babasına ait otomobili şubenin bahçesinde gördü; ancak aldığı yanıt "gözaltında böyle biri yok" oldu.

Birlikte gözaltına alındığı arkadaşı Ahmet Öztürk, "Tanığım; onu hem karakolda hem de siyasi şubede gördüm" dedi ama hiçbir işe yaramadı. Çünkü savcı aileye, "Size inanıyorum ama bu davayı açarsam meslek hayatım biter" dedi.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK
31 yıldır, Eren ailesi için bekleyiş sürüyor. Ancak, Hayrettin'in babası Kemalettin Eren, daha fazla dayanamadı. 3 haftadır tedavi gören Eren, yaşamını yitirdi. Kemalettin Eren'in mezarı bugün Avcılar'daki Ambarlı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

RAMAZAN AMCA DA GÖREMEDİ
Mardin'in Dargeçit ilçesinde 13 yaşında gözaltına alınarak kaybedilen Seyhan Doğan'ın babası Ramazan Doğan da, sarılacak bir mezar taşı bulamadan hayata veda etmişti. Doğan, Galatasaray'daki Cumartesi Meydanı'ndan Başbakan'a, "Benim oğlum daha çocuktu, onu benim kucağımdan alıp götürdüler. Başbakan ne yaptığımı bilmiyorsa söyleyeyim; ben oğlumun kemiklerini arıyorum" diye seslenmişti. (ETHA)