Antalya'da önceki gün 89 yaşında yaşamaını yitiren ressam, gazeteci- yazar Fikret Otyam için Antalya'da Cemevi'nde tören düzenlendi. Otyam, yarın Nevşehir Hacıbektaş'ta 'Türkülerle gömün beni' türküsü eşliğinde defnedilecek.

Böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle eşi Filiz Otyam tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ressam, gazeteci- yazar Fikret Otyam hayatını kaybetti.

Fikret Otyam için bugün saat 17.00'de Antalya Cemevi'nde tören düzenlendi. Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, cenaze töreninden yarım saat önce cemevi içersinde bulunan morga girerek, eşinin '12 imam' kolyesini cenazenin boynuna taktı. Otyam, "Fikret Otyam'ı çok sayıda seveniyle bugün Antalya'dan uğurluyoruz. Yarın Ankara'daki törenden sonra Nevşehir'de türkülerle defnedeceğiz. Almanya'da yaşayan 'Derdiyoklar' lakaplı Ali Ekber Aydoğan'ın bestelediği 'Türkülerle Gömün Beni' türküsünü çok severdi. Ve onunla gömülmeyi vasiyet etmişti. Ali Ekber Aydoğan Almanya'dan geldi. Yarın sevdiği türküyle defnedeceğiz" dedi.

Cemevindeki törende, Fikret Otyam'ın çok sevdiği türkücü Zeynep Karababa, törende saz çalıp türkü söyledi. Sonrasında ise, Türk Halk Müziği sanatçıları Sümer Ezgü ile Hüseyin Turan, barak havaları seslendirdi.

Fikret Otyam'ın cenazesi, yarın Ankara Çankaya Belediyesi Kültür Merkezi'nde saat 12.00'de yapılacak törenin ardından aynı gün Nevşehir Hacıbektaş'ta toprağa verilecek.

VASİYETİNE UYGUN TÖREN


Otyam için Antalya Cemevi'nde düzenlenen cenaze töreni, vasiyetine uygun gerçekleşti. Otyam'ın cenazesi, 2008 yılında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi'ne hediye ettiği Hacı Bektaş Veli tablosu altında getirildi. Cenaze törenini yine vasiyetinde olduğu gibi Mehmet Turan Dede yürüttü, Aksaray doğumlu olan Otyam için Alevi geleneklerine uygun bir cenaze törenini düzenlendi. Tören Alevi geleneklerine uygun gerçekleşse de Otyam'ın sanatçı arkadaşı Zarif Zeki Şeker, Macar eşi Merkita Şeker ve küçük kızları Valari Vasela ile cenaze törenindeydi. Törende Merkita Şeker, kendi geleneklerine uygun sırtında ve önünde Hıristiyan sembolleri olan bir elbiseyle törene katıldı.

Otyam'ın hayat arkadaşı Filiz Otyam, kalabalığın etkisiyle nefes almanın imkansızlaştığı törende bir an olsun eşinin cenazesinin başından ayrılmadı. Uzun süre gözleri cenazenin baş kısmına takılı kalan Filiz Otyam'a yakınları destek verdi.