Bisiklet üzerinde tanışan Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çocuk doktoru Sema Berktaş ile Sinop'un Boyabat ilçesinde Görevli Pataloji Uzmanı Dr. İlker Akın, bisikletle evlendi.

Geçen yıl katıldıkları Kapadokya Bisiklet Festivali'nde bisiklet üzerinde tanışan çiftin arkadaşlığı aşka dönüştü. Evlilik kararı alan iki doktor Sema Berktaş ve İlken Akın, ilginç bir düğün planladı. Genç çift düğün konvoyunu bisikletle yaptı. Göztepe Vapur İskelesi önünde genç çift gelinlik ve damatlığıyla bisiklete binerken çok sayıda bisikletli arkadaşı da buraya geldi. Arkadaşları ön tekerleklerini kaldırdıkları bisikletlerle genç çifti selamladı. Sema Berktaş ve İlker Akın arkalarına içecek kutusu bağladıkları bisikletleriyle yola çıkarken arkadaşları da peşine düştü. Bisikletle gelin alayı önce deniz kenarındaki yaya yolu, ardından sahil yolundan Konak'a kadar geldi. İlginç konvoyu gören sürücüler ve apartmandakiler alkışlarla çifti kutladı. Kemeraltı'ndaki tarihi Abacıoğlu Han'a bisikletleriyle gelen çift ve arkadaşları doyasıya eğlendi.

Sema Berktaş ve İlker Akın'ın nikah tanıklığını arkadaşları Mahir Salepçi ve Yılmaz Murat Bilican yaptı. Genç çift Almanya'dan başlayan ve Tuna Nehrini takip ederek Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de sonlanacak bir balayı tatili planladı.

FOCUS HABER