Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Yüzüncü Yıl Mahallesi'nde kurulan "Berkin Elvan Bostanı" bu yıl dördüncü kez yeşerecek.

Gezi direnişi sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın ismini yaşatmak için Yüzüncü Yıl İnisiyatifi tarafından kurulan bostanda, polis ve asker tarafından öldürülen Medeni Yıldırım, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert'in fidanları bulunuyor.

‘MAHALLELİ ARTIK KENDİ BOSTANINI YAPIYOR’

Berkin Elvan’ın ismini yaşatmak istediklerini söyleyen inisiyatiften Nilgün Kılıç, ekolojik yaşama da destek vermek istediklerini söyledi. Mahalle halkının birbirleriyle olan ilişkilerini artırmak için de böyle bir bostan oluşturduklarını belirten Kılıç, “Mahalleli artık bizim projemizi örnek alarak kendi bahçelerinde ekolojik bostanlar kuruyor, kendi ürünlerini kendileri yetiştiriyor” diye konuştu.

‘TOPLANAN ÜRÜNLER İLE MENEMEN ŞENLİĞİ YAPIYORUZ’

Bostandaki ürünleri isteyenlerin toplayabildiğini anlatan Kılıç, “Her yıl ‘Ekim Şenliği’ yapıyoruz. Aldığımız ürünlerle de yılda bir iki defa Menemen Şenliği yaparak mahallelinin birbirleriyle kaynaşmasını sağlıyoruz. Bu yıl siyasal gündemin yoğunluğundan kaymaklı geciktiğimiz için ekim şenliğimizi bu Pazar yapmayı planlıyoruz” diye aktardı.

‘PAZAR ARTIKLARI DOĞAL GÜBRE OLARAK KULLANILIYOR’

Bostanlarında suni gübre ve ilaçlamanın olmadığını söyleyen inisiyatifin bir diğer üyesi Elif Noyan, pazarda atılan ürünlerin doğal gübre haline getirilip kullanıldığını ifade etti. Bostanın etrafının inisiyatif üyeleri tarafından mahalle sakinlerinin desteğiyle tel örgülerle kapatıldığını söyleyen Noyan, "Bostanın sulanması, çapası, çalışması da yine imece usulü ile halk tarafında yürütülüyor" dedi.